L'amnistia, el 20è aniversari de l’11-M i els Oscars, amb Juan Antonio Bayona, director de La societat de la neu, que opta a l’estatueta a millor pel·lícula internacional, són els temes que han monopolitzat les portades d’aquest diumenge en els principals diaris de paper de Barcelona i Madrid, tot i que l’ordre no ha estat sempre aquest. La majoria dels diaris de la capital segueixen amb el seu monotema, la croada contra Carles Puigdemont i Pedro Sánchez. És inevitable pensar què hagués passat si ara fa 20 anys haguessin existit Puigdemont, Sánchez o Tsunami Democràtic. Serien també els culpables de la gran conspiració, la gran mentida del govern de José María Aznar?

Ara, vint anys després, quan la veritat que l’autoria de l’atemptat més cruel i sanguinari que s’ha produït a Europa va ser causat per una cèdula jihadista ja és inqüestionable —excepte per alguns, que segueixen alimentant l’autoria d’ETA com un mantra— sorprèn que l’ABC obri la seva portada amb una entrevista exclusiva amb Jesús de la Morena, excomissari general d’informació de la Policia, en què diu, textualment, que "des del primer moment vaig pensar que no era el modus operandi d’ETA". De la Morena, diu el diari madrileny,  era el comissari general d'Informació de la Policia aquell 11 de març del 2004 i, com a tal, màxim responsable de la investigació del pitjor atemptat terrorista de la història d'Espanya: l’explosió de deu motxilles-bomba en quatre trens de Cercanías va causar 191 morts i 1.857 ferits. Mai no havia concedit una entrevista. Fins avui. "La línia de recerca prioritària que cal seguir era la jihadista", afirma el comissari en l’entrevista. Però l’amnistia també és protagonista a la portada del diari conservador, que dedica un faldó per assegurar que és tota una advertència: "L'amnistia no privarà Puigdemont d'un laberint judicial que durarà fins a l'estiu del 2025".

El Mundo també dedica el titular principal de la seva portada al “pols de Puigdemont al president del Govern”, amb un titular en el qual barreja tots els temes que demonitzen a Pedro Sánchez, Junts, Puigdemont i el cas Koldo: "Així va tombar Junts a Sánchez després de saltar el cas Koldo" titula el rotatiu, que assegura que el president va amenaçar amb eleccions si no cedien amb el terrorisme i Puigdemont el va desafiar: “O això o res”, i que finalment la Moncloa "va rectificar asfixiada per la desfeta gallega i el cas de corrupció i va donar a Junts ‘una victòria històrica'". I com a tercer argument, el diari afirma que "els secessionistes van celebrar el caos negociador de Bolaños. “Va ser un recorregut agònic per tornar on estava”. De resquitllada, el diari dedica un espai a l’11-M amb un reportatge humà que explica el retrobament de la Maite amb el metge que li va salvar la vida: “Saber que et vaig salvar, que vas poder casar-te… Ets com la meva filla”, diu.

La Razón també aposta per una altra entrevista amb un president autonòmic del PP, en aquest cas Jorge Azcón, president de l’Aragó, que diu: "Estem davant del cas de corrupció més repugnant de la democràcia", referint-se al cas Koldo, i atia contra l’independentisme, de qui assegura que “és insaciable” i compta amb un PSOE “disposat a satisfer-ho tot”. El diari dedica una columna al vintè aniversari de l’11-M, amb tres crides: "Els atemptats brutals que van commocionar Espanya"; "El misteriós imam algerià que va dinamitzar la cèl·lula a la mesquita"; i una entrevista a Rafa Zouhierm condemnat per l'11M: "Demano perdó a les víctimes per no haver pegat un tret a Trashorras abans que vengués els explosius".

El País, per la seva part, també minimitza el tema de l’aniversari de l’11-M, dedica un titular al record d’una persona que va perdre a la seva germana en l’atemptat "No oblidaré mai el vestíbul de l'hospital: era un caos", però aposta clarament per explicar la intrahistòria dels pactes per l’amnistia entre el PSOE, Junts i ERC, en concret a "Una reunió a Suïssa va encarrilar el pacte que llança la legislatura". Altres titulars de la seva portada són "Sánchez es compromet a reconèixer l'Estat palestí en aquest mandat"; "Viatge a un país mobilitzat davant l'amenaça de Putin"; una crida de l’entrevista al president de la Generalitat, que ni tan sols té foto, "Pere Aragonès President català: "Després de l'amnistia hi ha marge si es compleix el que s'ha pactat""; i un petit recordatori que aquesta matinada s’entreguen els Òscars amb protagonistes que ens toquen de prop: "Berger i Baiona, una cita a Hollywood".

El Periódico, per la seva part, també ocupa gran part de la seva portada amb una imatge retrospectiva en blanc i negre dels atemptats de l’11-M. "Retorn als trens de la mort"; amb el segon tema dedicat a "Baiona als Oscars: quatre testimonis examinen la seva trajectòria", i petites crides per Puigdemont, que “afronta un llarg periple judicial malgrat l'amnistia”; el Barça, que "també se la juga amb els números i la gestió", i "El temporal de neu i pluja que alleuja l’emergència per sequera".

La Vanguardia porta una portada ben farcida de temes, tant que gairebé no saps per on començar a llegir. El titular principal el dedica a un tema propi d’infraestructures: "La baixa execució de les inversions a Catalunya es cronifica"; la foto gran la reserva al “11-M, vides trencades” i el testimoni d’una persona que viatjava en un tren que va explotar, i que explica que "Em sentia culpable per estar viva", i el faldó de dalt crida a una entrevista amb Juan Antonio Bayona: “Només tenim una oportunitat a la vida, com els supervivents"".