Dimarts d’unanimitat a les portades dels diaris editats a Barcelona i a Madrid. L’acord d’ERC i el PSC que pot portar Salvador Illa al Palau de la Generalitat -si les bases dels republicans ho avalen- s’ho val, ja que toca de ple una qüestió cabdal: el finançament. I quan es parla de diners, el trio de la benzina tremola. Que Catalunya pugui sortir del règim comú i arribi a gestionar, recaptar, liquidar i inspeccionar el 100% dels impostos, aportant una quota de solidaritat a l’Estat, els cou i molt. A l’espera de conèixer la lletra petita de l’acord, sobretot, el calendari d’aplicació i com quedarà blindat, aquest ja ha provocat una rebel·lió de la caverna política i mediàtica, que bramen contra Pedro Sánchez per vendre, altre cop, Espanya a Catalunya per mantenir-se a la Moncloa. Si l’amnistia fa mal, la “independència fiscal” més.

Ràbia a l'espanyola

Aquesta és la furibunda mirada dels diaris de la dreta espanyola davant l’acord pendent de ser validat aquest divendres pels 8.700 militants republicans. “Sánchez rebenta la solidaritat fiscal a canvi de seguir aferrat al poder”, clama El Mundo, que carrega contra Esquerra per haver acceptat “el suborn” del president espanyol per liquidar Carles Puigdemont i lliurar la Generalitat a Salvador Illa. En la mateixa línia, l’ABC acusa el govern espanyol d’haver cedit davant d’ERC per fer Salvador Illa president i atorgar a Catalunya la “independència fiscal”, el mateix plany de La Razón, que retreu als socialistes que desmuntin la solidaritat fiscal i cedeixin amb un concert econòmic a Catalunya.

Prudència a la catalana

Els diaris editats a Catalunya són més cauts, a l’espera que es conegui la lletra petita de l'acord i del que decideixin les bases d’ERC. Tot i l’aval de l’executiva a l’acord, hi ha veus discrepants que s’estan deixant sentir, i com diu el refrany “no diguis blat fins que no el tinguis al sac i ben lligat”. Una prudència que fa presentin “el concert econòmic solidari” sense grans escarafalls.

Cas Begoña i els Jocs

Tot això, pendents de la declaració davant del jutge com a testimoni del president espanyol, Pedro Sánchez, a qui el trio de la benzina ja veu imputat pel cas Begoña. Una declaració sense precedents, que tindrà lloc a la Moncloa, hi participarà una lletrada de Vox i serà enregistrada. I de Madrid a París, on Rafa Nadal, encara que li pesi a La Razón  no va poder superar al seu etern rival, Djokovic. Sempre li quedarà Alcaraz.  

Portada 'El Mundo'
Portada 'El Mundo'
Portada 'ABC'
Portada 'ABC'
Portada 'El País'
Portada 'El País'
Portada 'El Periódico'
Portada 'El Periódico'
Portada' La Vanguardia'
Portada' La Vanguardia'
Portada 'Ara'
Portada 'Ara'
Portada 'El Punt Avui'
Portada 'El Punt Avui'
Portada 'La Razón'
Portada 'La Razón'

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!