Un dia més, als diaris de la dreta mediàtica els costa digerir el que decideix la majoria elegida democràticament, una majoria que vota lleis al Congrés dels Diputats i al Senat amb el permís (aquest cop sí) del Tribunal Constitucional. El quiosc ve carregat aquest divendres de missatges catastrofistes de la dreta mediàtica, que un cop més culpa l’independentisme de tots els mals i dels que vindran. Així que, alerta, el llop ja és aquí. La reforma del delicte de sedició i de malversació ja ha estat aprovada i els hi cou, molt. Per què? Doncs perquè, segons assegura La Razón, s’adequaran les condemnes als separatistes i hi haurà centenars de revisions de condemnes. Una onada, com s’exclama l’ABC, que un cop més posa al mateix sac els condemnats per malversació i aquells que ho han estat per agressions sexuals i que es veuen beneficiats per la llei del sí és sí. Res de nou en la dreta mediàtica madrilenya, que posa al punt de mira tant a ERC com al PSOE. “Els pilars del 78 trontollen”, plora El Mundo, que denuncia que l’independentisme ha aconseguit esborrar els delictes de l’1-O del Codi Penal.

Menyspreu a les lleis ‘woke’

Però tot no queda aquí. El menyspreu del trio de la benzina respecte a les majories parlamentàries s’estén a la resta de lleis aprovades ahir a les Corts, com la llei trans, la llei de benestar animal o la llei d’universitats. Lleis woke (progres), afirma despectivament l’ABC, que contràriament a tots els diaris que trobem al quiosc, dona la foto de portada a Carmen Calvo, que es va abstenir en la votació de la llei trans. Paga més la pena furgar en l’anècdota que en l’alegria dels que han guanyat uns calerons en el Sorteig de la Loteria de Nadal. Enmig de tanta carregada, El País fa valdre la unitat del bloc de la investidura per tirar endavant “les lleis més polèmiques”. Més units que mai, destaca.

La taula de diàleg haurà d’esperar

Una altra cosa són els diaris editats a Catalunya on, amb el permís del Gordo, hi ha espai per a la condemna a Espanya per l’elevada contaminació que es registra a Barcelona (i també a Madrid) i també per a la taula de diàleg. La Moncloa es va encarregar aquest dijous de posar aigua al vi i allunyar la possibilitat de celebrar pròximament una nova reunió de la taula de diàleg. Caldrà esperar que se celebrin les municipals del maig, explica El Punt Avui. Més contundent és l’Ara quan afirma que Pedro Sánchez posa el conflicte català al congelador. Sembla que amb les reformes de la sedició i malversació, els socialistes consideren que la feina ja està feta. Encetem un cicle electoral i es tracta de no perdre suports. Que ve el llop!!

elmundo
Portada El Mundo
abc
Portada de l'ABC
larazon
Portada de La Razón
elpais
Portada El País
elpuntavui
Portada d'El Punt Avui
ara
Portada Ara
elperiodico
Portada El Periódico
lavanguardia
Portada La Vanguardia