Almenys 4.000 persones es van congregar aquest diumenge al vespre a la plaça de Catalunya de Barcelona per veure el partit de futbol que va enfrontar les seleccions d'Espanya i Anglaterra a la final de l'Eurocopa masculina, que va acabar amb victòria dels espanyols per 2-1. El futbol sempre aixeca passions i fins i tot el rei Felip VI es va desplaçar a Berlín per veure la final. Aquest viatge ens ha deixat una imatge molt diferent de la que estem acostumats, i és la d'un Felip VI que xala amb la selecció espanyola, que crida, que perd aquest rictus seriós que sempre manté. La Razón publica una foto a la portada on es veu el Rei com un més de l'equip, com un plebeu més, fins i tot s'ha posat una corbata de color vermell socialista (o ho ha fet per la Roja?). Està acompanyat de la seva filla petita, la infanta Sofia, que ja és una experta en futbol, ja que, juntament amb la reina Letícia, va ser a la final de l'Eurocopa femenina, sí, aquella que desgraciadament s'ha acabat recordant pel petó no consentit de Luis Rubiales a la jugadora Jenni Hermoso.
En clau esportiva, "Espanya reina a Europa" a la portada d'El País, que també recorda que aquest diumenge l'expresident dels Estats Units, Donald Trump, va patir un intent d'assassinat durant un míting a Pennsilvània. "L'intent d'assassinat a Trump sacseja els EE.UU. en plena campanya", indica el rotatiu que relata com l'intent de magnicidi ha portat una campanya electoral als Estats Units, ja de per si mateix tumultuosa, a nous màxims de tensió, que compliquen un tauler polític en què el president, Joe Biden, ha qüestionat en el seu propi partit. Tot i la condemna general per l'atemptat, alguns comentaristes republicans han culpat els demòcrates per crear durant anys un discurs que, segons la seva opinió, va desembocar l'intent d'assassinat. Per exemple, el congressista republicà Tim Burchett va assegurar aquest diumenge que "Déu va salvar Trump", però va aprofitar una entrevista al Fox News per criticar els demòcrates per generar el clima d'odi, que segons la seva opinió, va portar el tirador, abatut pel Servei Secret, a perpetrar l'atemptat.
El Mundo descriu la victòria de la Roja com l'"Espanya perfecta" i, sobre els Estats Units, a més de la imatge de Trump amb la cara ensangonada, ensenya la fotografia de Thomas Matthew Crooks, autor de l'atemptat. Amb només 20 anys, el tirador ha marcat la història dels Estats Units en ser una de les persones més joves a intentar un magnicidi al país des del 1981, quan Ronald Reagan va sobreviure a un atemptat similar. Crooks va atemptar aquest dissabte contra l'expresident durant un míting a Butler i el va deixar lleument ferit a la seva orella dreta. El jove tirador va ser abatut per agents del Servei Secret dels EUA segons després que disparés al voltant de vuit trets des d'una teulada a una distància d'uns 200 metres. Crooks va fer servir un rifle estil AR-15 adquirit pel seu pare de manera totalment legal, segons fonts implicades en la investigació. Per la seva banda, el president dels Estats Units, Joe Biden, va fer aquest diumenge una crida a la unitat nacional durant un discurs des del despatx Oval de la Casa Blanca i va instar els nord-americans a resoldre les seves diferències "a les urnes, no amb les bales". "Als Estats Units, resolem les nostres diferències a les urnes. Així és com ho fem, a les urnes, no amb bales", va declarar el mandatari en un discurs que va durar poc més de sis minuts i va ser transmès per les principals cadenes de televisió. El president va centrar el seu discurs a la unitat nacional i el rebuig a la violència. No va oferir nous detalls sobre la investigació de l'atemptat contra l'expresident, però va argumentar que un fet com aquest obliga tots els nord-americans a "fer un pas enrere, fer balanç i veure com avançar a partir d'aquí". Fem també un cop d'ull a la resta de portades d'aquest dilluns: