El Mundo és el rei de les portades d’aquest diumenge, amb una exclusiva que deixa retratat Pedro Sánchez. Mai millor dit, la notícia és una fotografia del president del govern espanyol i el cervell de la trama de les mascaretes Víctor de Aldama, junts i somrients, en una imatge captada en un acte del PSOE en febrer del 2019. Però és que, a més, la fotografia està signada ni més ni menys que per Koldo García, que se suposa que va ser qui va captar l’instant que, com destaca el rotatiu, demostra que el president del govern sí que coneixia l'aconseguidor Aldama, a qui la UCO considera el “nexe corruptor” de la trama i que es troba actualment en presó incomunicada a Soto del Real per un altre cas, el frau de 182 milions d’euros en una operació vinculada als hidrocarburs. La fotografia comprometedora data del 2019, abans que la pandèmia arribés a Espanya. Aquestes informacions apareixen en mig de les informacions que assetgen el govern de Sánchez pels seus propis casos que el vinculen a la corrupció (l’exministre i qui va ser la seva mà dreta José Luis Ábalos, la seva dona Begoña Gómez, el seu germà David), l’embolic judicial del fiscal general Álvaro García Ortiz, imputat pel Suprem,  i la crisi de Sumar, els seus socis al govern, arran de l’escàndol del cas Errejón, que encara cueja.

Pedro i Víctor

La fotografia de “Pedro i Víctor” (així titula la informació El Mundo) la va fer Koldo García, la figura central del cas Koldo, qui va ser l’home de confiança d’Ábalos, el 3 de febrer del 2019 durant la presentació de la candidatura de Pepu Hernández com aspirant a les primàries del PSOE per l’alcaldia de Madrid. Aldama, segons relata el rotatiu, va assistir a l’acte en una “posició privilegiada”, ocupant la tercera filera del pati de butaques del Teatre La Latina de Madrid, on es va celebrar l’acte, a uns “50 metres” d’on es trobava Ábalos, i va ser quan va acabar l’acte que va entrar en la zona reservada i d’accés restringit on es trobava Sánchez, i Koldo va immortalitzar el moment. Tot seguit, El Mundo diu que "Aldama va custodiar la imatge en els dispositius que són investigats en aquests moments per la Guàrdia Civil tant en el marc de l'anomenat cas Koldo com en el sumari que investiga el frau milionari amb la venda d'hidrocarburs que ha provocat el seu empresonament fa diverses setmanes”. El Mundo recorda que “les indagacions judicials al voltant d'Aldama han aflorat missatges en què el mateix comissionista es referia a Sánchez com "l'1'" davant del seu cercle més proper en relació amb el rescat d'Air Europa per part del Govern amb una injecció de 475 milions d'euros. L'empresari va mediar com a assessor de l'aerolínia davant del Govern.

Sánchez defuig del cas Koldo

La importància de la fotografia rau en el fet que Sánchez sempre ha eludit qualsevol relació amb Aldama o algú implicat en la trama de corrupció del cas Koldo. El diari recorda que Sánchez va ser preguntat expressament la setmana passada a Portugal sobre si en algun moment va tenir algun contacte amb Aldama i va defugir l'assumpte. Es va limitar a respondre que el rescat d'Air Europa va ser una decisió de Govern que calia. "Les decisions que jo vaig prendre, les vaig prendre amb el Govern i les tornaria a prendre avui perquè, sortosament, tenim una Air Europa que funciona". I també la vicepresidenta María Jesús Montero, quan va ser requerida per la qüestió, va replicar que hi ha un "intent fake" d'implicar Sánchez amb l'empresari i que s'està intentant relacionar el president "en qüestions que no tenen res a veure ni amb la seva feina ni amb el seu desenvolupament professional”.

Errejón i el Barça

Al marge de l’exclusiva fotografia de El Mundo, les portades madrilenyes aborden altres temes que van ser notícia aquest dissabte, entre altres, el cas Errejón, que ha sacsejat les esquerres, i el festival blaugrana al Bernabéu, també acapara les imatges gràfiques de gran part de les portades. El País obre la seva amb el títol  “El ‘cas Errejón’ aboca les esquerres a reconfigurar-se” i assegura que d’escàndol entorn l’exportaveu de Sumar per les denúncies d’assetjament psicològic i abús sexual han provocat un shock, i “accentua les diferències amb Podemos i dins de la coalició”. El País publica la imatge de Lewandowski i Lamine Yamal celebrant un dels gols de polonès i afirma que “el Barça atropella al Reial Madrid al Bernabéu”. En canvi,  l’ABC no fa absolutament cap referència a la seva portada al clàssic, mentre que El Mundo i La Razón passen de puntetes. El diari de Planeta segueix estirant el cas Errejón i afirma que Pablo Iglesias “aprofita la crisi de Sumar per tornar a la política”.

Bany i recital blaugrana

A la premsa generalista catalana, com no podia ser d’altra manera, les portades estan tenyides de blaugrana per l'exhibició del Barça al Bernabéu, que ha impulsat l'equip de Flick a la cresta de l'onada, després de culminar la seva setmana gran amb dues golejades de mèrit i prestigi davant el Bayern de Múnic i el Reial Madrid, que fan somiar els culers i catapulten els blaugrana com a candidats a tot “El ‘dream teen’ fulmina el Reial Madrid (0-4) titula La Vanguardia, “Bany del Barça al Bernabéu”, destaca El periódico, “Recital”, publica el diari Ara i “El ‘baby’ Barça de Flick assalta el Bernabéu” afirma El Punt Avui. Una exhibició en el clàssic que ha fet la volta al món i torna a posar al Barça en el lloc que sempre havia d'haver estat i mai hauria d'haver mrarxat.

'El Mundo' 27
'El Mundo' 
'La Razón' 27
'La Razón' 
'ABC' 27
'ABC' 

 

'El País' 27
'El País' 
'La Vanguardia' 27
'La Vanguardia' 
'El Periódico' 27
'El Periódico' 
'Ara' 27
'Ara'
'El Punt Avui' 27
'El Punt Avui'


 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!