El País i l'ABC han fet una cosa que és ben difícil; ambdós diaris han escollit la mateixa fotografia, idèntica, per criticar una persona. No és que siguin imatges similars per il·lustrar el mateix tema, és idèntica i en tots dos casos té la mateixa finalitat: carregar contra el president del govern espanyol, Pedro SánchezEl País titula: "Sánchez inicia la seva gira per Àfrica per frenar la sortida de pasteres". La immigració irregular s'ha convertit en ariet contra l'executiu de Sánchez per part del PP i la ultradreta i el president canari, Fernando Clavijo. Precisament aquest dimarts el president espanyol arrenca un viatge per tres països de la façana atlàntica africana. Segons assegura el diari, la Moncloa no amaga que el principal objectiu de la gira que en tres dies portarà Sánchez a Nouakchott (Mauritània), Banjul (Gàmbia) i Dakar (El Senegal) és "intentar tapar la via per la qual, entre l'1 de gener i el 15 d'agost d'aquest any, han arribat a Canàries 340 embarcacions (un 80,9% més que el mateix període del 2023) i 22.304 immigrants irregulars (126% més)". Aquestes fonts de la Moncloa també adverteixen que s'espera una tardor complicada i que "no hi ha solucions màgiques per resoldre aquest problema, que requereix un esforç continuat. 

Ara l'ABC: "De l'Atlàntic al Mediterrani. Sánchez inicia la seva gira africana amb xifres rècord: les arribades a Canàries es multipliquen per 20 i més de 500 immigrants intenten arribar a Ceuta cada dia". Mateixa informació i mateixa fórmula, però sobretot mateixa imatge, una fotografia d'Antonio Sempere per l'agència Europa Press d'aquest dilluns on hi ha un grup d'immigrants, tots sense roba i tapats amb mantes vermelles procedents d'una nova pastera. Aquests van desembarcar ahir al port de La Restinga, a El Hierro, Canàries (Espanya). Salvament Marítim els va rescatar al matí procedents del Senegal i havien estat perduts 13 dies al mar. A la piragua hi havia 51 migrants, entre ells onze dones, una embarassada en estat greu, dos nens i la resta eren homes. Aquest diari critica el viatge de Sánchez "després del seu estiueig al Palau Reial de La Mareta, a l'illa de Lanzarote, on ha estat setmanes aliè a la crisi migratòria que es forjava al seu voltant, especialment a la ruta que es dirigeix a Canàries". 

El Mundo, per la seva banda, retrata un altre drama humà amb una imatge de ciutadans de Kíiv, a Ucraïna, amagats al metro durant els bombardejos russos a la capital del país. "Putin respon a la invasió de Kursk amb bombardejos massius", indica el rotatiu que explica que "el moviment d'Ucraïna entrant i envaint part de la regió de Kursk pot donar-li una carta d'or en un moment en què les seves opcions de millorar la seva posició negociadora eren escasses. Es tracta de la primera vegada que un país envaeix una part d'una potència nuclear i això suposa una humiliació per a Putin i les seves línies vermelles". Precisament aquest dimarts de matinada Rússia ha atacat per segon dia consecutiu diverses regions ucraïneses, provocant almenys dos morts a la ciutat de Krivi Rig d'Ucraïna central i un altre mort a Zaporíjia (sud-est), segons informen les autoritats ucraïneses. En aquesta nova jornada d'atacs russos sobre territori ucraïnès, la capital, Kíiv, ha estat un dels objectius. Fem un cop d'ull a la resta de portades del dia:

El País
El País
ABC
ABC
El Mundo
El Mundo
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!