Els Jocs Olímpics ja han dit 'au revoir'. París va tancar aquest diumenge amb una brillant cerimònia de tall futurista els seus Jocs Olímpics, que passaran a la història per la seva ambició i convertir la ciutat en un monumental estadi a l'aire lliure. El festeig va intentar mostrar una França orgullosa alhora de la seva tradició i de la seva aposta pel futur, i que ha protagonitzat aquests Jocs, que des del 26 de juliol han discorregut entre moderns recintes plens de tecnologia i els principals monuments de París convertits en espectacular escenari. La premsa s'acomiada dels Jocs, un esdeveniment que alguns mitjans com El País descriuen com "els Jocs que han recuperat la brillantor de les seves millors edicions" i els compara amb "les ombres de Rio i Tòquio". Aquest diari també fa un recull de les xifres més destacades que deixen els Jocs i explica que finalment els Estats Units ha superat la Xina en quantitat de medalles aconseguides i afegeix que Espanya s'ha emportat 18 medalles (apunta que només s'ha quedat a 4 de les guanyades durant els Jocs celebrats a Barcelona el 1992). Sembla que no haver aconseguit la fita dels Jocs de la capital catalana ha fet mal a l'esport espanyol, perquè l'ABC titula: "L'esport espanyol s'estanca a París".

Si bé la premsa diu adeu a l'esdeveniment esportiu més esperat, també diu hola als flamants consellers del Govern, que aquest dilluns prendran possessió. El País saluda els nous consellers i explica als seus lectors que "Illa fitxa exdirigents de l'antiga CiU i càrrecs d'ERC". Els nous consellers del Govern protagonitzen aquest dilluns l'intercanvi de carteres amb els respectius consellers sortints. El primer intercanvi tindrà lloc al Palau de la Generalitat on el nou conseller de la Presidència, Albert Dalmau, rebrà el traspàs de la consellera en funcions, Laura Vilagrà. Deu minuts més tard, Vilagrà, fins ara titular també d'Esports, passarà el relleu al nou conseller d'Esports, Berni Álvarez. També al Palau, la nova titular del Departament d'Economia i Finances, Alícia Romero, rebrà el traspàs de mans de Natàlia Mas. A les onze, el president Salvador Illa presideix l'acte institucional de presa de possessió del nou Govern al Saló de Sant Jordi. El Mundo explica que "Illa ha format un ampli Govern amb fidels del PSC, afins a ERC i fitxatges convergents". Entre d'altres, el PSC ha recuperat dos noms molt coneguts a la política catalana: Miquel Sàmper, exconseller d'Interior en el Govern de Quim Torra, assumirà la Conselleria d'Empresa i Treball, i Ramon Espadaler, qui va ser secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya i de Convergència i Unió (CiU), serà conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, antigament havia estat al capdavant de Medi Ambient i d'Interior. 

El Periódico es refereix al Govern d'Illa com a "transversal" i de "majoria femenina" posant èmfasi en l'elecció de Sílvia Paneque com a 'superconsellera'. Paneque serà la consellera d'Acció Climàtica i Territori, i també la portaveu del nou Govern de Salvador Illa. Paneque, fins ara portaveu del grup socialista l'Ajuntament de Girona i diputada al Parlament, ha estat la cara visible del PSC sobre la sequera i va criticar la "manca de planificació" del govern sortint en aquesta qüestió. En les últimes eleccions municipals, la llista que encapçalava Paneque va ser la més votada a la ciutat de Girona, però un pacte a tres bandes entre Guanyem, Junts i ERC la va deixar sense alcaldia. Fem un cop d'ull també a la resta de portades d'aquest dilluns:

El País
El País
El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!