Cap ressò a les portades del Trio de la Benzina de la disposició d’Alberto Núñez Feijóo a promoure una moció de censura després de les eleccions europees si el PSOE les perd. Es fa estrany per dos motius i mig, si més no. Un és que els tres diaris sospiren per expulsar Pedro Sánchez de la Moncloa des que s’hi va instal·lar el seu govern il·legítim en coalició amb el comunisme bolivarià i el suport del separatisme i del terrorisme, etcètera. El govern de l’anti-Espanya. L’altra és que la declaració del president del Partido Popular és en si mateixa una noticiassa per al públic d’El Mundo, l’ABC i La Razón, que ha d’estar interessadíssim a conèixer els plans del líder polític del partit sènior de la dreta-dreta espanyola. Per no dir que, a més a més, aquest senyor del que aquí es parla és el líder de l’oposició. Un atractiu més per a informar d’aquesta intenció de Feijóo és que ho hauria de fer amb Vox, una aposta que fa patxoca als tres diaris, especialment a El Mundo.

Aquí ve quan la maten, però. El PP també necessitaria el suport de Junts perquè prosperés la moció i Feijóo no s’ha estat de dir que, segons com, a ell no li faria res comptar amb la gent de Carles Puigdemont si del que es tracta és de fer fora Sánchez. Ai, Feijóo. Això sí que no. A Junts, ni aigua. El Trio de la Benzina no passa per aquesta porta. El drama és que si coses així es diuen en un míting a la simpàtica aldea de Caspiñón, parròquia de Santa Marta de Moreiras, municipi de Pereiro de Aguiar, província d’Ourense —per triar un lloc a l’atzar— només t’escolten vint-i-un habitants, onze dones i deu homes. Ara, tot és més difícil d’amagar si vas i li dius a Susanna Griso a Espejo Público, un dels programes estrella d’Antena 3, que —per paga— és la televisió amb més audiència d’Espanya. Tot ha acabat agafant un to d’espanyolada de sèrie B perquè, a més, Feijóo ha parlat de sumar els vots de Junts poc abans o després de queixar-se que a Espanya “es farà el que digui Puigdemont”, que té Sánchez d’ostatge, etcètera. Puigdemont amb el PSOE, caca. Puigdemont amb el PP, però, parlem-ne, tu.

A Feijóo, de tant en tant, se li escapa algun to moderat —com quan va proposar pactar la composició del Consell del Poder Judicial, per exemple— i amb Junts hi té una certa inclinació, com una nostàlgia. Se’n podria dir una mena de “síndrome del Majestic”. Cada cop que el Feijóo del 2024 fa de Feijóo del 2005 i vol sortir de l’agenda i el guió de la dreta extrema, una armada mediàtica li rebenta la moguda i ell, a qui de moment no se li coneix gaire coratge, és incapaç de resistir l’estrebada i es vincla. Aquest dimarts, els diaris han optat per fer-lo desaparèixer de les portades, com un lladregot de carrer que dissimula xiulant i mirant a una altra banda o el policia que no vol embolics i diu a la gent que circulin, que no ha estat res. Les eleccions són a prop i no s'hi val a cridar. Pel mateix motiu, amaguen la foto de la nova presidenta de Mèxic, la progre Claudia Sheinbaum, per no donar idees. Per sort de Feijóo, el Real Madrid ha anunciat el fitxatge de Kylian Mbappé, notícia que arriba set anys tard, però que ha servit de catifa per amagar-hi Feijóo a sota.

El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón
El País
El País
La Vanguardia
La Vanguardia
Ara
Ara
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui