Errar és de savis, però hi ha errors que no tenen perdó, i si no, que li ho diguin al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. L'error en la tramitació de la llei que permetrà rebaixes de condemnes a presos d'ETA ha suposat un sisme intern per al PP. El Mundo lliga curt Feijóo, que aquesta darrera setmana s'ha enfrontat a la primera crisi interna des que lidera el partit; recordem que el PP diu que va donar suport "per error" a la llei, però quan va adonar-se'n de l'abast, ja era tard i no hi havia possibilitat d'esmenar-ho al Senat (precisament, aquest dissabte, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar la llei). "Barons i exministres del PP reclamen que Feijóo reforci la direcció del partit", titula el citat diari, que recorda que aquesta crisi al PP està passant sense que es depurin responsabilitats i sense canvis en els sistemes de treball del seu grup parlamentari, com reclamen molts diputats. A conseqüència d'aquest error, han aflorat més tensions i més queixes, ja que ara hi ha barons, dirigents i exministres que expressen que a la cúpula del seu partit li falta un 'reforç', en general, explica el diari. Segons sembla, diversos barons es queixen en privat de la coordinació amb les seves autonomies i de la manca de pesos pesants en alguns dels grans flancs de l'actualitat. "No és que critiquin que Feijóo acapari les negociacions d'immigració, exteriors o mercat laboral i s'exposi sempre", aclareix El Mundo, sinó que creuen que un partit com el PP hauria de tenir "referents sectorials" i "perfils de pes" per al sector privat i la societat civil. Veurem si Feijóo surt gaire tocat d'aquesta crisi o aconsegueix no enfonsar-se.

Qui també ha de veure, un dia més, com el lliguen curt a la premsa espanyola és el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. L'ABC comparteix una imatge (que ocupa gairebé tota la portada) de la protesta d'aquest diumenge de la dreta i l'extrema dreta a Madrid contra el govern de Sánchez. Unes 25.000 persones es van concentrar a la plaça de Castilla convocades per la Plataforma per l'Espanya Constitucional, amb el suport de representants del PP i Vox. "Els espanyols estem cansats de la mentida, de la manca d'honestedat del govern de Pedro Sánchez i de la corrupció", va afirmar la vicesecretària d'organització territorial del PP, Carmen Fúnez, que va parlar del moment "més delicat" de la democràcia espanyola. "Ara és hora de donar veu a la democràcia i als espanyols perquè són els que poden respondre a la necessitat de canvi que té la nostra societat", va continuar Fúnez. Per la seva banda, Abascal va exigir la "dimissió en ple" del govern espanyol i va demanar que el PP esmeni els seus pactes amb el PSOE i renunciï a qualsevol "col·laboracionisme" amb Pedro Sánchez. "Aquest govern se n'ha d'anar a casa i retornar la veu als espanyols", va etzibar el líder de Vox, que va acceptar una moció de censura "sense cessions al separatisme". Per cert, el mateix diari explica aquest dilluns que el CIS "cola 89.000 preguntes de vot en enquestes no electorals". El diari assegura que el centre que dirigeix José Félix Tezanos, ha incorporat una novetat als estudis no electorals: formular als ciutadans una tanda de preguntes sobre vot, cosa que segons diferents fonts del sector consultades per aquest diari no havia passat abans. El resultat és que aquesta legislatura s'han fet gairebé 89.000 preguntes d'intenció de vot, un cabal d'informació electoral que, si s'afegeix als baròmetres específics en aquest camp (55.000 d'ençà de les últimes generals), multiplica per gairebé 15 les respostes que tradicionalment demanava el CIS (no més de 10.000 l'any). Les empreses de demoscòpia creuen que això comporta riscos.

Finalment, La Vanguardia i El Periódico coincideixen a compartir una imatge que aquest diumenge va emocionar Barcelona: el concert del tenor Josep Carreras i la bailaora Sara Baras. L'actuació va ser el tancament de la Regata Cultural que les darreres setmanes ha acompanyat la celebració de la Copa Amèrica de vela a Barcelona. Milers de persones van omplir el passeig de Gràcia, entre els carrers València i Rosselló, per viure en directe aquest espectacle gratuït. Tots dos ja havien actuat plegats en diverses ocasions i aquest diumenge van convertir el centre de la ciutat en un escenari a l'aire lliure. Què diuen la resta de portades d'aquest dilluns?

El Mundo
ABC
El País
La Razón
La Vanguardia
El Periódico
El Punt Avui
Ara
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!