La Delegació de govern espanyol ha xifrat en 20.000 els assistents a la mobilització del Partit Popular d'aquest diumenge a Madrid contra l'amnistia i el govern de Pedro Sánchez, en contrast amb els "prop de 80.000" que han indicat fonts del PP. La mobilització es va celebrar a la Puerta de Alcalá de Madrid, i hi van intervenir el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo; l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i també l'integrant de la candidatura del PP a les eleccions europees que tanca la llista, Fernando Savater. Tot i el desplegament de personalitats aquesta protesta ha estat poc multitudinària i una prova és aquesta disputa per la quantitat d'assistents. En un missatge a X, el PSOE assegura que "els assistents no han arribat ni a la meitat de la seva última convocatòria", i que representen "nou vegades menys que el novembre del 2023". Per la seva banda, fonts del PP han convidat els socialistes a "igualar i millorar la setmana que ve" la mobilització, "si els sembla poc l'afluència d'avui".

La premsa espanyola porta la protesta a totes les portades, però El País és l'únic que s'atreveix a dir que la d'aquest diumenge va ser "una de les menys multitudinàries de les que s'han convocat l'últim any". El titular principal d'aquest dilluns, però, és: "Espanya donarà armes a Ucraïna per un valor de 1.100 milions". El diari assegura que aquest és el valor de l'ajuda militar que Espanya comprometrà amb el president ucraïnès, Volodimir Zelenski, en la visita d'aquest dilluns a Madrid.

El País
El País

"Feijóo clama contra l'amnistia i exigeix eleccions generals", indica l'ABC que qualifica la protesta de diumenge de "míting massiu". La imatge és la del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, cobert per una bandera espanyola: "La legislatura està ja perduda i el govern espanyol té el país parat. Que posi punt final, dissolgui les Corts, convoqui eleccions i anem amb la llibertat per davant, amb la llibertat i la democràcia", va reclamar el dirigent popular. El diari també fa balanç del primer aniversari de l'entrada en vigor de la Llei pel dret a l'habitatge, una norma que no ha estat exempta de crítiques i que la seva mesura estrella, el control de preus del lloguer, només s'aplica de moment a 140 municipis catalans declarats tensionats: "Un any de llei d'habitatge: gairebé 50.000 pisos menys de lloguer i un 10% més cars", indica el titular.

ABC
ABC

El Mundo destaca que el PP demana "un referèndum sobre Sánchez". "No al comunisme, al feixisme, al nacionalisme. Aquesta és la casa de tots 'carajo'", va exclamar Isabel Díaz Ayuso, aquest diumenge, parafrasejant el 'Viva la libertad carajo' del president argentí, Javier Milei. Ayuso va fer aquesta expressió en plena ressaca pel xoc diplomàtic entre Buenos Aires i l'executiu espanyol per unes paraules del mateix Milei a Madrid insultant a la dona de Pedro Sánchez. La imatge és la dels líders del PP a la protesta. També el PP protagonitza una enquesta sobre les eleccions europees del proper 9 de juny, de la qual es desprèn que el PP "guanyaria amb dos milions de votants del PSOE i Ciutadans".

El Mundo
El Mundo

"Contra les mentides i els 'bulos'". Aquest és el titular de La Razón que no pot dissimular que està encantat amb la protesta d'aquest diumenge a Madrid i, evidentment, no es menciona la poca assistència. Quina versió es creu aquest diari a l'hora de parlar d'assistents? Doncs la de 80.000 persones (la xifra que dona) el PP, i no els 20.000 que va comptabilitzar la delegació del govern espanyol. Enquesta sobre les eleccions europees que dona la victòria al PP, a qui atorga entre 24 i 25 escons, lluny dels 19 que dona al PSOE. Segons el rotatiu, la tercera força seria Vox, amb 6 escons al Parlament Europeu.

La Razón
La Razón

"Bany de masses per les campiones". El Periódico comparteix una fotografia que posa la pell de gallina i és de la gran celebració que aquest diumenge es va viure a Barcelona per donar la benvinguda i felicitar les jugadores del Barça. Les jugadores, que per tercera vegada s'han convertit en campiones d'Europa, van celebrar el títol a la plaça Sant Jaume en un acte amb la presència de Pere Aragonès, president en funcions de la Generalitat, i Jaume Collboni, l'alcalde de Barcelona. La protesta del PP també és a la portada però amb una fotografia petita i el següent titular: "Feijóo demana a Sánchez que convoqui eleccions".

El Periódico
El Periódico

La Vanguardia es fa ressò de l'"escalada de tensió entre Espanya i Israel pel reconeixement palestí". El rotatiu destaca que el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha titllat "d'escandalós i execrable" el vídeo d'Israel contra Espanya pel reconeixement de Palestina. En una compareixença amb el primer ministre de l'Autoritat Palestina, Mohammad Mustafa, a Brussel·les, Albares ha avisat que ningú els "intimidarà" ni "desviarà de l'objectiu de la pau" i que el govern espanyol no caurà en "provocacions". El ministre ha apuntat que la decisió d'Espanya de reconèixer l'estat palestí és "ferma" i ha subratllat que el govern espanyol ha "condemnat el terrorisme de Hamàs des del primer moment i en totes les seves accions".

La Vanguardia
La Vanguardia

"La presó va incomplir el protocol de reincidència", titula el diari Ara sobre el crim de Mas d'Enric, on el passat mes de març una cuinera va morir a mans d'un reclús. El diari català informa que després d'una agressió a un altre pres no es va revisar el nivell de perillositat de l'intern. L'arribada de les jugadores del Barça a la plaça Sant Jaume és la imatge d'aquest dilluns: les jugadores entren a la plaça aixecant els títols aconseguits aquesta temporada per oferir-los al Govern i a l'ajuntament de Barcelona.

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui tampoc pot arrencar la setmana sense deixar de felicitar les jugadores del Barça: "Heroïnes aclamades". De fet, l'ambient de celebració ja es podia notar dissabte a la capital catalana quan un miler de persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, van gaudir del partit de futbol corresponent a la final de la Champions femenina entre l'Olympique de Lió i el FC Barcelona a través d'una pantalla gegant instal·lada a la plaça de Catalunya, que va servir de reclam per als aficionats i els curiosos. El diari també recorda que demà, dimarts 28 de maig, farà un any de les eleccions municipals catalanes. 

El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!