L'expresident de la Generalitat Artur Mas parlava aquest dissabte d'una possible repetició electoral i s'hi referia de la següent manera: "El més viable és una repetició electoral. No crec que sigui un gran escenari, ni el volgut, ni el desitjable". Aquest escenari és una opció, perquè a hores d'ara no es preveu cap tipus d'entesa entre els partits polítics catalans. El president del Parlament, Josep Rull, va constatar dimecres que no hi havia cap candidat per a una investidura imminent i va convocar un "acte equivalent" en forma de ple per al pròxim dimecres 26, que activarà el compte enrere. Fem un cop d'ull a la premsa d'aquest diumenge ja que El País es troba davant d'un "jeroglífic" polític.

"Un estiu per trobar la solució al jeroglífic català", titula el citat diari, que afegeix que "el compte enrere per evitar noves eleccions a Catalunya arranca enmig de moviments judicials contra l'amnistia". Moviments com el del titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que ha obert una peça separada del cas Volhov, per delicte de traïció, que no està inclòs en l’amnistia, i malversació de fons públics, que afecta a diversos dirigents independentistes. El País també es fixa en la crisi interna a ERC, a la qual es refereix de la següent manera: "El desenllaç queda en mans d'ERC, que viu la seva pròpia catarsi" (en al·lusió al manifest que estan firmant alts càrrecs i militants d'ERC on demanen que el partit renovi els seus lideratges). Veurem si aquest diari és capaç de resoldre aquest jeroglífic i, sobretot, si durant l'estiu els polítics catalans també es trenquen les banyes per treure-li l'entrellat. 

D'altra banda, el president a l'exili Carles Puigdemont, es cola a la portada de l'ABC amb una imatge gegant que ocupa tota la plana. El diari afirma haver tingut accés als documents d'"un pla secret" del líder de Junts per Catalunya. Sembla ser, segons assegura aquest diari, que Puigdemont tenia un pla per "destruir ERC perquè Junts sigui la veu del secessionisme". La imatge escollida vol fer que els lectors s'imaginin Carles Puigdemont com el malvat d'una pel·lícula. De fet, el diari concreta que aquest pla es descriu en "una llista de passos a seguir, descrits com 'el joc del gat i el ratolí' que tenia com a meta que Junts i la vella Convergència anul·lessin per complet Esquerra". I això no és tot, perquè també assegura que la CUP tenia coneixement d'aquest "pla secret". D'acord.

Finalment, La Razón se centra en "els problemes de Pedro Sánchez", els quals assegura que es multipliquen i no està previst que millorin aviat. Però això a aquest diari no li preocupa això, el que li provoca mal de cap és el problema entre el PP i Vox, per això titula: "La pressió d'unes generals agita la tensió al PP per Vox". "Com és possible que Vox segueixi mantenint el seu percentatge de vot, al voltant del 10%, quan altres eleccions ja han servit per provar que la divisió de la dreta és garantia de la continuïtat de Sáncehz a la Moncloa?", es pregunta. Esperem que acabi trobant resposta a aquest altre jeroglífic. Fem també un cop d'ull a la resta de portades d'aquest diumenge:

El País
El País
ABC
ABC
El Mundo
El Mundo
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!