Aquest divendres hem estat víctimes d’una gran pífia. Una caiguda qualificada d’històrica dels sistemes informàtics provocada, diuen, per un error involuntari, va deixar milions de persones arreu del món sense poder agafar l’avió, treure diners del caixer, demanar hora al metge o, simplement, treballar. L’actualització d’un antivirus va col·lapsar els ordinadors que utilitzen Windows, de Microsoft. Del caos provocat se n’ocupen totes les portades dels diaris que trobem al quiosc, si bé ja s’ho poden imaginar, n'hi ha que donen més protagonisme a una altra qüestió que els hi posa més, el cas de Begoña Gómez. Ja pot ensorrar-se el món, que no hi ha res més important mantenir l'operació d'assetjament contra Pedro Sánchez. I en això El Mundo i La Razón (i el company del trio de la benzina, l’ABC) hi treballen de valent.

Fallada a Microsof històrica  

Amb tot, la majoria de rotatius se centren avui a destacar l’impacte de la caiguda de Microsoft, una fallada tecnològica que ha afectat els cinc continents i ha causat, entre altres coses, retards en gairebé 33.000 vols arreu del món i prop de 3.700 cancel·lacions de vols. Una allau d’incidències causada per un error informàtic que ens fa conscients que la dependència que tenim de la tecnologia, una dependència que cada cop és més gran. Però no només això,  el que ha passat també ens demostra la vulnerabilitat i fragilitat del sistema, com una simple actualització d’un antivirus ens pot deixar literalment tirats enmig d’un aeroport o sense tractament de radioteràpia. Fa pensar... Com la dependència que tenim a Europa de la tecnologia dels Estats Units.

Més llenya contra Begoña Gómez

No van caure, sembla, els sistemes informàtics dels jutjats de Madrid, que aquest van ser escenari de la tan esperada declaració de Begoña Gómez davant del jutge Carlos Peinado. Bé la no declaració, ja que la dona de Pedro Sánchez no va obrir boca davant del magistrat. Segons El Mundo,  Begoña Gómez ho fia tot al tancament ràpid de la causa (cal recordar que una part és en mans de la fiscalia europea). Qui sí que va declarar, en qualitat de testimoni, va ser l’exvicerector de la Universitat Complutense de Madrid, que segons destaca La Razón, va assegurar que el rector els va ordenar expressament donar una càtedra a la dona de Pedro Sánchez. Per acabar-ho d’abobar, el jutge Carlos Peinado, va sumant imputats en aquesta causa, ara l’empresari Juan Carlos Barrabés, que va fer de professor a la càtedra que dirigia Gómez i que va admetre haver-se reunit amb Pedro Sánchez i la seva dona a la Moncloa. No s’albira el final del culebrot.  

Portada 'El Periódico'
Portada 'El Periódico'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'ABC'
Portada 'ABC'
Portada 'El Mundo'
Portada 'El Mundo'
Portada 'La Razón'
Portada 'La Razón'
Portada 'El País'
Portada 'El País'
Portada 'Ara'
Portada 'Ara'
Portada 'El Punt Avui'
Portada 'El Punt Avui'

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!