Això sí que és una sorpresa, el PP assumint un error?, demanant dimissions internes? Doncs sí, el portaveu del Partit Popular al Congrés, Miguel Tellado, ha insistit a "demanar disculpes a les víctimes del terrorisme" pel vot a favor de la seva formació política al que ha qualificat, com a justificació, d'un "engany del govern espanyol" que permet l'excarceració anticipada de 44 etarres. En declaracions dimarts a la nit a Onda Cero, Tellado ha subratllat que la llei aprovada amb unanimitat al Congrés, que qualifica d'"indignitat", hauria estat aprovada també sense els vots del PP ni els de VOX, partit aquest darrer que també ha reconegut que va votar a favor per errorEl Mundo obre l'edició d'aquest dimecres amb la pífia del PP i assegura que "el PP s'exigeix dimissions i el PSOE avala la sortida de Txapote". En paraules del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, el PP no prendrà mesures internes davant de l'"error injustificable" d'haver donat suport al projecte de llei sobre intercanvi d'antecedents penals. Tot i això, Tellado va reunir d'urgència aquest dimarts els ponents i altres implicats en la tramitació parlamentària. Ara bé, segons expliquen, alts càrrecs populars consultats pel citat diari, mirant de portes endins, tots creuen que el PP no es pot quedar en una mera disculpa. I que, com ha reclamat ni més ni menys que la presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Maite Araluce, hi ha d'haver “dimissions”. És més, el diari parla de noms concrets i assenyala que els culpables de no frenar el gol són els tres diputats del Grup Parlamentari Popular que van participar en la reunió de la Ponència de la reforma: José Manuel Velasco (professor titular de Dret a la Universitat de Castella-la Manxa), Rafael Benigno Belmonte (advocat) i María Jesús Moro (professora titular a la Universitat de Salamanca). 

Per la seva banda, a l'ABC destaquen la mateixa polèmica, però assenyalen i carreguen només contra el govern espanyol: "La Moncloa justifica amb mentides la seva llei d'etarres i la garrotada a Begoña". El diari comparteix una fotografia de la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, a qui acusa de fer servir la roda de premsa de després del Consell de Ministres per "defensar amb falsedats la cessió a Bildu". L'ABC afirma que "el Consell d'Estat mai va avalar l'esmena que beneficia els etarres perquè va ser posterior al seu dictamen", assegura que l'expresident espanyol Mariano Rajoy mai va donar llum verda als condemnats per terrorisme i recorda que "el 2014 va modificar la llei orgànica perquè només afectés els condemnats a partir del 15 d'agost de 2010", i sentencia que el govern espanyol evita pronunciar-se sobre el comunicat d'Interior a les associacions de víctimes "negant que tingués intenció d'afavorir els presos d'ETA". Alegría, però, aquest dimarts, va recordar que “el PP no va aportar res de res perquè ETA acabés”. La portaveu va recordar que ja fa més d’una dècada que l’organització no atempta, i va atribuir l’obsessió dels populars amb el grup armat a “un buit de projecte i lideratge”.

Finalment, en clau internacional, El País explica que "Israel estén la invasió a tot el sud del Líban". L'Exèrcit israelià va assegurar aquest dimarts que en les últimes 24 hores havia matat diversos comandants del grup libanès Hezbol·là en una sèrie d'atacs aeris, un dia després de dur a terme una operació amb 100 avions contra el sud del Líban. El principal portaveu de l'Exèrcit, Daniel Hagari, va dir en una roda de premsa que "més de 50 terroristes, entre ells sis comandants, van morir" a l'operació. "És un cop dur per a Hezbol·là. Ho podem veure durant els combats al sud", va assegurar el portaveu. En un comunicat, les forces israelianes van identificar els sis comandants, entre els quals hi ha un alt càrrec de la força d'elit (Radwan) i diversos membres del Front Sud del grup libanès. Aquest dilluns l'Exèrcit israelià ja va informar que la seva Força Aèria havia dut a terme una "extensa operació" al sud del Líban contra més de 120 "objectius terroristes" de Hezbol·là en una hora. Aquests objectius pertanyien a diferents unitats de l'organització libanesa, incloent-hi la força d'elit, la unitat de míssils i la direcció d'intel·ligència, entre d'altres. Israel manté un constant intercanvi de foc amb Hezbol·là des de fa un any, tot i que les últimes dues setmanes ha intensificat els seus atacs, concentrats sobretot al sud i l'est del Líban, però també contra la capital, Beirut. Què diuen la resta de portades d'aquest dimecres?

El Mundo
ABC
El País
La Razón
La Vanguardia
El Periódico
Ara
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!