La nit d'aquest dissabte a diumenge, a les 3:00 hores, ha finalitzat l'horari d'estiu i de nou els rellotges han tornat a marcar les 2:00 hores. D'aquesta manera, es recupera un any més l'horari d'hivern, d'acord amb la Directiva Europea del Canvi d'Hora que s'aplica a tots els estats de la Unió Europea. El canvi d'hora s'efectua sempre l'últim diumenge del mes d'octubre en el cas de l'horari d'hivern, quan el rellotge s'endarrereix una hora, i l'últim diumenge del mes de març, quan s'avança una hora el rellotge i comença l'horari d'estiu. Les portades s'hauran enrecordat de canviar l'hora?. De moment sembla que sí, no hi ha cap diari que s'hagi despistat i no hagi tret edició aquest diumenge.
El País avança el projecte de llei en el qual treballa el govern espanyol sobre la desclassificació de documents secrets: "50 anys per fer públics els 'alts secrets' d'Estat". També reserva un espai per a l'import de societats global: "El G-20 impulsa l'històric impost global per a les grans empreses".
L'ABC es fixa en un dels temes que més afecta els espanyols actualment, la pujada escandalosa del preu de la llum, que dia rere dia marca rècords històrics: "La crisi de la llum destapa la greu dependència energètica que pateix Espanya de l'exterior". A més a més, el diari opta per compartir una imatge del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el president dels Estats Units, Joe Biden. Ambdós van coincidir aquest dissabte a la reunió del G-20 a Roma i es van saludar breument just abans d'entrar a la sessió plenària sobre "Economia i salut global".
La portada de La Razón és per a la reforma laboral i les discrepàncies entre el PSOE i Unides Podem dins del govern espanyol, que opta per il·lustrar amb una imatge de Biden i Sánchez: "Sánchez demana més fons a la UE a canvi de neutralitzar Díaz". Al lateral, espai per a la crisi de l'energia. "La falta de gas i la inflació: amenaces més enllà de l'apagada".
També parla de la reforma laboral la portada d'El Mundo: "Calviño posa potes enlaire la reforma laboral de Yolanda Díaz des del G-20". La fotografia és per a un cementiri de l'illa canària de La Palma engolit per la lava volcànica: "Assalt al cementiri perquè el volcà no devori cadàvers". La colada amb trajectòria 3 del volcà de La Palma segueix destruint construccions i hivernacles mentre avança cap al mar, del que està a uns 40 metres en línia recta.
La Vanguardia també destaca en portada la crisi climàtica i com la cimera de Glasgow pot determinar el destí del planeta: "Última oportunitat per controlar el clima". Titular també per a l'harmonització internacional de l'impost de societats: "El G-20 crea una fiscalitat global".
Per la seva banda, El Periódico li dedica una imatge de grans dimensions a una Barcelona molt contaminada: "Barcelona se la juga a Glasgow". A més, entrevista la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero: "El finançament serà valent amb les autonomies infrafinanciades".
El diari Ara també posa l'accent en la trobada del G-20 i assegura que els líders mundials hi arriben amb "els deures a mig fer". A més, duu en portada un reportatge sobre l'evolució de l'homo sàpiens sàpiens: "Som (una mica) neandertals" i una entrevista el ministre de Cultura, Miquel Iceta: "la Constitució deixa clar que l'Estat ha de promocionar les llengües cooficials".
Finalment, El Punt Avui es pregunta si la cimera sobre el clima que se celebra a la ciutat escocesa de Glasgow (Regne Unit) va de bo: "Aquest cop sí?". Passar de les promeses a l'acció. Aquest és l'objectiu de la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26) que arrenca diumenge a Glasgow, on es trobaran governs i societat civil per acordar un full de ruta col·lectiu davant l'escalfament global del planeta. Durant més de dues setmanes la comunitat internacional discutirà els principals reptes i s'espera que els governs aclareixin els seus plans per reduir emissions.