El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, afirmava aquest dijous que "per descomptat" dona suport a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que es troba al punt de mira de les formacions independentistes pel CatalanGate. El president espanyol celebrava la convalidació, pels pèls, del decret de mesures anticrisi, i es mostrava satisfet que finalment hagi prevalgut "l'interès general davant la politiqueria d'alguns". Precisament aquesta aprovació tant justa és la que ocupa la majoria de portades d'aquest divendres que, la majoria de casos, coincideixen en destacar que Sánchez va ser salvat per Bildu i plantat pel PP i per ERC.
El País obre edició amb el pla anticrisi del govern espanyol, aprovat amb equilibris parlamentaris: "Sánchez salva el pla d'ajudes tot i el rebuig del PP i ERC". I a sota, "Adéu a Juan Diego, actor total i roig". Juan Diego va morir aquest dijous als 79 anys a Madrid degut a una llarga malaltia. Nascut al municipi de Bormujos l'any 1942, ja feia temps que l’actor sevillà arrossegava problemes de salut. Va ser conegut tant pels seus papers en cinema, televisió o teatre, com Los Santos Inocentes o Los Hombres de Paco, i triple guanyador d'un Premi Goya a millor interpretació masculina.
L'ABC també arrenca amb les conseqüències polítiques de l'espionatge amb Pegasus a independentistes catalans: "Bildu rescata Sánchez i l'independentisme rep la seva recompensa". La recompensa a la que fa referència el diari és a les places a la comissió de secrets. La constitució de la comissió de secrets oficials arriba més de dos anys després de l'inici de la legislatura i és una de les actuacions que el govern espanyol va posar sobre la taula en resposta a la reclamació d'explicacions de les formacions independentistes per l'espionatge a una seixantena de polítics i membres de la societat civil catalana. Tot i això, l'independentisme ho veu insuficient i reclama una comissió d'investigació i l'assumpció de responsabilitats en forma de dimissions.
El Mundo també amb els nous equilibris parlamentaris al Congrés derivats del CatalanGate: "Sánchez menysprea el PP en favor de Bildu per salvar el seu decret". I a sota: "L'Audiència investiga l'autor de l'informe com a 'cervell tecnològic' de Tsunami Democràtic". Aquest dijous El Confindencial assegurava que el govern espanyol va autoritzar el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) a intervenir el telèfon de 18 dirigents de Tsunami Democràtic. A l'ordre d'espionatge que va donar l'executiu espanyol hi havia el del seguiment a l'enginyer que ha liderat la investigació sobre l'espionatge, Elies Campo Cid, que, segons el govern espanyol, també hauria format part del disseny l'estructura tecnològica de Tsunami i per això el volia controlar. El resultat d'aquesta investigació, que segons les fonts que han filtrat la informació tenia l'autorització del Tribunal Suprem, es van transmetre a la Moncloa.
La Razón, sobre les conseqüències del CatalanGate: "Moncloa farà servir la taula de diàleg per atraure de nou ERC". I al costat: "La reforma laboral s'estrena amb 100.000 llocs de feina perduts". L'atur ha augmentat en 70.900 persones entre gener i març, fet que suposa gairebé un 2,3% més que en el trimestre anterior, mentre que l'ocupació es va reduir en 100.200 llocs de treball (-0,5%), el descens més baix en un primer trimestre des de 2019, quan es van destruir 93.400 llocs de treball. A finals de març, el nombre total d'aturats es va situar en 3.174.700 persones i el d'ocupats, en 20.084.700 persones, va informar aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE) amb la publicació de la Enquesta de la Població Activa.
La Vanguardia, en clau de política espanyola, esquitxada per l'escàndol del CatalanGate: "Sánchez salva amb Bildu el pla anticrisi entre avisos d'inestabilitat". Al capdamunt, la gira de comiat d'un clàssic de la música: "L'any Serrat arrenca a Nova York". El cantautor de Barcelona, de 77 anys, ha iniciat al Beacon Theatre de Nova York la seva última gira de concerts, que acabarà amb una doble actuació al Palau Sant Jordi de Barcelona al desembre.
El Periódico: "Govern i Esquerra intenten superar el cas Pegasus". A sota: "Els pagaments del gas rus obren una bretxa en les sancions de la UE". Aquest dijous l'alt representant de la Unió Europea (UE) d'Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, va afirmar que els contractes de gas amb Rússia no es pagaran en rubles i va agregar que no descarta la possibilitat de reobrir el debat sobre un possible embargament d'hidrocarburs.
L'Ara també amb la polèmica per l'espionatge a independentistes: "Bildu salva el decret de mesures per la guerra malgrat el Catalangate". Al costat: "Catalunya, tercera comunitat amb l'atur més baix". La taxa d'atur a Catalunya durant el primer trimestre va incrementar-se una dècima respecte a finals de 2021, situant-se en el 10,23%. Malgrat el repunt, es tracta de la segona taxa més baixa des del 2008 i es manté més de tres punts per sota la mitjana espanyola, amb una taxa d'atur del 13,65%. Catalunya va tancar el primer trimestre amb 394.200 desocupats, 1.200 menys respecte al darrer desembre i 105.500 menys en comparació a l'exercici anterior.
El Punt Avui també amb el CatalanGate: "Llicència per espiar". El rotatiu entrevista la directora del film 'Alcarràs', Carla Simón: "No hi ha relleu generacional al camp, n'estan farts". L'Ajuntament d'Alcarràs (Segrià) dedicarà un carrer o plaça del municipi a Carla Simón com a mostra d'agraïment a la directora per la visualització que està donant a la localitat l'Os d'Or obtingut per la seva pel·lícula 'Alcarràs' a la Berlinale 2022.