Al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, se li ha dit de tot, però assetjador i busca-raons és nou. La premsa espanyola d'aquest dimecres titlla Sánchez de 'bully' en amunt i l'acusa de "marginar" i "aïllar" el PP. Això que sembla més una conversa de pati d'escola entre nens que no volen ser amics és el titular principal de molts mitjans. El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts un reial decret llei per renovar el Consell d'Administració de RTVE que, entre altres mesures, proposa rebaixar la majoria necessària en cas de bloqueig. Segons ha defensat l'executiu, la norma busca el triple objectiu de reforçar el pluralisme de l'ens, assegurar-ne l'estabilitat i garantir la professionalitat de la cúpula. Tal com ha indicat, per evitar situacions "anòmales" com la que viu l'empresa actualment, sense una presidència nomenada pel Congrés i amb diversos consellers amb el mandat caducat per la manca d'acord PP-PSOE, s’inclou una fórmula de desbloqueig per a l'elecció del consell per majoria absoluta quan no s'arribi a la majoria de dos terços a qualsevol de les dues càmeres.

La idea del reial decret ha fet empipar el PP i també l'ABC: "El govern espanyol i els seus socis prenen el control de RTVE per decret per aïllar el PP", titula. El diari protesta perquè el govern espanyol "torni a legislar a cop de decret per rebaixar les majories parlamentàries necessàries per a la renovació del Consell d'Administració de RTVE i modificar-ne la composició" i afegeix que al PSOE ja no li caldrà recórrer als populars per posar fi a aquest bloqueig institucional que ja dura dos anys. En tindrà prou amb el suport de Sumar i dels independentistes. "En cas que els membres del Consell no sortissin elegits amb el vot favorable de dos terços del Congrés, ara ho podran fer només amb majoria absoluta de 176 diputats en segona volta", explica el diari. El Mundo, per la seva banda, protesta perquè Sánchez "pacta amb els seus socis separatistes assaltar RTVE i aïllar Feijóo" i considera que "la independència de RTVE" sempre acaba "sent una temptació que no tots resisteixen quan són al poder". El citat diari critica l'executiu espanyol per haver preparat aquest decret llei "de manera discreta, allunyats dels focus, mentre l'actualitat se centrava en la llei per rebaixar el temps a la presó dels presos etarres; l'informe de la UCO sobre el cas Koldo; el problema de l'habitatge...". 

El País comparteix unes imatges esgarrifoses d'un edifici arrasat en segons a Beirut. Un bombardeig israelià va provocar aquest dimarts l'esfondrament complet d'un edifici residencial d'unes deu plantes al barri de Tayouneh, al sud de Beirut, en un nou atac contra la capital libanesa que va causar el pànic entre els residents. L'Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN) va informar que "els avions de combat israelians van atacar un edifici a les proximitats de la zona de Tayouneh i el van destruir completament", sense que fins ara hagi transcendit informació sobre possibles víctimes mortals pel bombardeig. Des de l'inici dels enfrontaments entre Israel i Hezbol·là fa poc més d'un any, més de 2.500 persones han mort -la gran majoria a l'últim mes- mentre que més d'1,2 milions de persones s'han vist obligades a abandonar casa seva per escapar de la violència. Què diuen la resta de portades d'aquest dimecres?

ABC
El País
El Mundo
La Razón
La Vanguardia
El Periódico
El Punt Avui
Ara
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!