Discurs oposat. El porter titular de la selecció espanyola de futbol, Unai Simón, s'ha pronunciat aquest dilluns sobre el posicionament públic que va adoptar l'estrella de la selecció francesa, Kylian Mbappé, demanant aturar l'extrema dreta a les pròximes eleccions del seu país. Un missatge atrevit i poc comú que ha rebut aplaudiments de molts col·lectius, però no pas d'Unai Simón. En una roda de premsa se li ha preguntat per les paraules d'Mbappé, i el porter d'origen basc ha optat per encetar la polèmica i recriminar-li l'acció.

"Kylian és un jugador que té molta repercussió al món i a la societat", ha argumentat, abans d'assenyalar que el posicionament al voltant de les imminents eleccions franceses "és un tema polític". "Sovint tenim la tendència a opinar massa de molts temes quan no sé si n'hauríem d'opinar o no", ha afegit. "Jo, aquí, davant vostre, soc jugador de futbol, em dedico al futbol, soc un professional de la pilota, i crec que només m'hauria de dedicar a parlar amb vosaltres d'aquests temes esportius i deixar els temes polítics a altres persones o entitats".

Les paraules han generat inevitablement crítiques, especialment a través de les xarxes socials, amb persones recriminant que Simón recepti equidistància davant un problema tan greu com és l'auge de l'extrema dreta. "En aquests temps, si no et mulles ets còmplice i punt", ha comentat un usuari de Twitter. "Unai Simón es treu de sobre les preguntes sobre feixisme encara pitjor que les pilotes amb els peus", ha dit un altre. "Absolutament TOT és polític", ha recordat una usuària. Alguns també han recordat els vincles familiars del jugador: el seu pare és agent de la Guàrdia Civil i la seva mare és ertzaina.

El missatge de Kylian Mbappé

Les paraules arriben en resposta al comentari del capità de la selecció francesa de futbol i nou pes pesant del Reial Madrid, Kylian Mbappé, que ha alçat la veu de manera prou clara al voltant de la situació política especialment preocupant que viu el seu país. El Reagrupament Nacional (RN) de Marine Le Pen va guanyar amb contundència les recents eleccions europees i se situa al capdavant de les enquestes de cara a les imminents eleccions legislatives a França. Preguntat per l'auge ultradretà, Mbappé s'ha posicionat contra "els extrems", ha defensat que els seus valors són la diversitat, la tolerància i el respecte i ha fet una crida perquè els joves "prenguin consciència" i vagin a votar. "Espero que prenguem la bona decisió i que continuem estant orgullosos de portar aquesta samarreta a partir del dia 7", ha avisat.