El Partit Popular segueix a la càrrega contra Pedro Sánchez, ara el motiu principal és el seu viatge a Mauritània. El portaveu del PP en el Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, ha acusat Pedro Sánchez de fer "una crida clara a la immigració il·legal" per les seves declaracions des de Mauritània on ha afirmat que "la immigració no és un problema, sinó una necessitat". En una entrevista a esRadio, Tellado ha considerat que aquestes manifestacions són "un disbarat en tota regla, una crida clara a aquesta immigració que gestionen màfies que posen en perill les vides de les persones dins de pasteres i que causa centenars de morts". En aquest sentit, ha opinat que la política del govern de Sánchez "va al revés de tots els altres". Tellado ha assegurat que "mentre Alemanya i Itàlia parlen de deportacions massives i acudeixen als països d'origen per a frenar les sortides d'aquests immigrants irregulars, Sánchez parla de regulacions massives i acudeix a aquests països a encoratjar les sortides". 

Atacs a Sánchez i Catalunya

Tellado ha criticat Pedro Sánchez i li ha recordat que la política és "una competència exclusiva de l'Estat, del govern d'Espanya". I en aquest sentit, l'ha acusat de tractar "d'imposar una improvisada i potinera reforma" que segons ha defensat no solucionava el problema, sinó que es tractava "d'imposar a les comunitats autònomes un repartiment de menors sense cap criteri, sense assumir cap compromís". En la mateixa línia que s'estan mostrant els populars durant les últimes setmanes ha advertit que no estan disposats que el govern espanyol "faci recaure en les comunitats la gestió d'un problema que provoca el govern amb la seva irresponsabilitat". Tanmateix, Tellado ha defensat els governs autonòmics en mans del PP assegurant que les comunitats "més insolidàries són les nacionalistes". També ha tingut crítiques per Catalunya apuntant que "mentre totes les comunitats del PP acceptava el repartiment de menors, a Catalunya, encara governada per l'independentisme, deien que no; per tant, aquí lliçons de ningú". 

Guerra oberta entre PP i PSOE per la migració

La immigració és un dels temes d'enfrontament entre el PP i el PSOE en les darreres setmanes. Mentre Pedro Sánchez ha defensat des de Mauritània, un flux migratori que ha de ser de manera "segura i ordenada", el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo l'ha acusat de fer una crida a la "immigració il·legal" i de "promocionar Espanya com a destí" en lloc d'anar al continent a "combatre les màfies". A través d'una publicació al seu compte de X, Feijóo també ha titllat "d'irresponsable" a Sánchez per "fomentar l'efecte crida en la pitjor crisi de migració irregular". Amb el mateix discurs que Tellado, ha criticat que a diferència de la resta de països de la Unió Europea, "Espanya s'encoratja la migració irregular". Per això, el president del PP exigeix que "qui vingui" ho faci amb "contracte en origen i carta de compliment" de les lleis espanyoles.

La reacció del govern espanyol a les acusacions de Feijóo no s'ha fet esperar. El ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, l'ha acusat d'abraçar "les tesis més xenòfobes de l'extrema dreta". Albares ha retret a Feijóo que no s'avingui a una reforma de la llei d'estrangeria per establir un sistema de repartiment solidari dels menors immigrants entre les comunitats autònomes. "Si no vol donar suport al govern espanyol o als ciutadans, com a mínim que doni suport als governs del PP", ha dit en referència a les crides que fan els presidents de Canàries i de Ceuta. "Em sembla que hi ha una manca de responsabilitat i inhumanitat absoluta per part del PP", ha dit Alares, perquè "el PP corre darrere Vox en un discurs xenòfob, alarmista i que intenta dividir la societat espanyola".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic