“Demanem al govern que rebaixi la tensió i que deixi de tirar llenya al foc”. El PP continua oposant-se al reconeixement de l’estat de Palestina que ha aprovat aquest matí el govern espanyol. Els populars cataloguen aquest gest com una “acció totalment irresponsable i inoportuna” que arriba en el moment “més adequat per a l’estratègia electoral de Sánchez” i en el moment “més inadequat per a la resolució del conflicte i l’avenç de les negociacions de pau”. Així s’ha expressat el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, que denuncia que la decisió de Pedro Sánchez suposa una “utilització claríssima de la causa palestina que no beneficia en res el poble palestí”. “El fet que Israel entengui la declaració unilateral de Sánchez com una picada d’ullet a una organització terrorista ens ha de preocupar a tots els demòcrates”, ha afegit.

 

“Respectem el poble palestí, però això no és a costa d’ofendre el poble d’Israel, es tracta de buscar una solució consensuada dins i fora d’Espanya”, ha argumentat. Tellado ha censurat la “sobreactuació” de Pedro Sánchez i d’un govern “desorientat” per “raons únicament electoralistes” i ha lamentat que la Moncloa s’hagi “enfrontat” a un “govern democràtic agredit” i hagi “manipulat” la “justa causa palestina”. A més, ha considerat que Sánchez està “utilitzant” un conflicte internacional com a “cortina de fum” per “tapar” les “moltes misèries” del seu govern i els “escàndols” del seu partit, el seu executiu i el seu entorn personal.

El PP lamenta que el reconeixement “unilateral” que ha aprovat el govern espanyol provoca un “dany irreparable” a la posició internacional d’Espanya i “trenca el consens parlamentari i la necessària unitat d’acció amb la Unió Europea”. “Espanya s’aparta dels nostres socis i dels nostres aliats rellevants, com els Estats Units, França, Itàlia, Alemanya o el Regne Unit”, ha esgrimit Miguel Tellado. Per al portaveu popular en el Congrés, tot això queda demostrat amb el fet que Sánchez “ha hagut de dedicar la meitat de la seva declaració institucional” a argumentar que aquest gest “no suposa el suport a una organització terrorista”.

Feijóo, contrari a reconèixer ara l’estat de Palestina perquè “empodera Hamàs”

Aquests arguments van en la mateixa línia del que va expressar ahir Alberto Núñez Feijóo. El líder del PP va marcar enormes distàncies amb el president espanyol i es va oposar a un moviment que creu que és “més perjudicial per als palestins que beneficiós” i per a “la causa noble del poble palestí”, ja que “tensa” un país que ha estat envaït. “Estant a favor del reconeixement dels dos estats, farem més mal al poble palestí que benefici i apoderarem a Hamàs, que em sembla el disbarat més gran”, va afirmar en una entrevista en Onda Cero.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!