L'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre la carta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha despertat crítiques i el Partit Popular ha decidit passar a l'acció, denunciant el sondeig davant la Junta Electoral Central (JEC). Segons els populars, han acordat denunciar el CIS perquè consideren les preguntes fetes als enquestats com un tipus de “finançament il·legal” per part del PSOE en plena campanya electoral a Catalunya. "El Partit Popular denuncia el finançament il·legal que està emprant el PSOE per demanar a Pedro Sánchez que continuï en el càrrec de president del govern espanyol", han afirmat des de la formació que dirigeix ​​Alberto Núñez Feijóo.

El CIS ha fet aquest sondeig després que el president espanyol publiqués una carta en què posa en dubte la seva continuïtat al càrrec per les acusacions de corrupció contra la seva parella, Begoña Gómez. El PP ha assenyalat que el centre ha fet preguntes "absolutament manipulades amb l'objectiu d'oferir una visió deformada de la realitat social" amb l'únic objectiu de  "facilitar les dades al PSOE".

En aquest sentit, ha criticat que en l'enquesta s'hagin inclòs preguntes "manipulades" sobre el nivell de crispació política i sobre el funcionament de la Justícia a Espanya. Per això, han exigit la "detenció immediata" de les entrevistes i el lliurament del qüestionari a tots els grups polítics. "Si el PSOE vol pressionar el secretari general amb enquestes manipulades que les paguin ells", han apuntat. A banda, també han carregat contra  una suposada "manipulació en l'estimació de vot" a la pràctica totalitat dels processos electorals, que atribueixen a la presència del militant socialista José Félix Tezanos al capdavant del CIS.

De moment, el CIS encara no ha publicat els resultats de l'enquesta sobre la carta de Pedro Sánchez, els quals es coneixeran el dilluns vinent, mateix dia que el president espanyol compareixerà davant els mitjans de comunicació per anunciar la seva decisió després de la seva aturada temporal. "Necessito parar i reflexionar. M'urgeix respondre'm a la pregunta de si val la pena, malgrat el fang en el qual la dreta i la ultradreta pretenen convertir la política", va afirmar en el seu escrit. 

Més crítiques a les enquestes del CIS

El PP ha aprofitat l'ocasió per carregar contra les enquestes preelectorals del 12-M, publicades en plena campanya, reclamant que el CIS faci públiques les microdades de l'enquesta preelectoral dels comicis al Parlament de Catalunya, ja que diuen que no s'estan publicant "per primera vegada des de fa dues dècades" i el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat sí que els ha publicat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!