El PP de Madrid i Vox citaran a Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol, a la primera sessió de la comissió d'investigació impulsada el partit d'Isabel Díaz Ayuso, que busca esbrinar si es va produir nepotisme amb ella per part de la Universidad Complutense de Madrid (UCM). Així ho ha anunciat aquest dilluns el portaveu del PP a l'Assemblea de Madrid, Carlos Díaz-Pache, que ha anunciat que també estarà citat el rector de la UCM, Joaquín Goyache, com a "màxim responsable d'aquesta universitat". Díaz-Pache ha avançat que també es plantejaran citar Pedro Sánchez, en funció del que es conegui en el transcurs de la comissió, així com altres membres del govern espanyol. Des del PP insisteixen que "la càtedra es va gestar a la Moncloa" i que Sánchez va estar "en reunions amb empresaris que van finançar el màster".

Recuperar el prestigi de la UCM

Segons els populars, l'objectiu de la comissió és reposar a la universitat de "l'enorme desprestigi" causat per les "notícies" sobre l'activitat de Gómez a la seva càtedra i aconseguir així que els madrilenys "puguin continuar confiant en el rigor" de la UCM. "Tot això ha causat un enorme desprestigi en la Universitat Pública madrilenya que hem de restaurar, investigant el que realment va ocórrer, depurant les responsabilitats polítiques que hi hagués i també oferint les recomanacions necessàries perquè això no es torni a repetir", ha afirmat.

En paral·lel, abans de conèixer la petició del PP, el portaveu adjunt de Vox a l'Assamblea de Madrid, Íñigo Henríquez de Luna, ha informat que el seu partit demanarà la citació de Begoña Gómez, però que necessitarà el suport dels populars. “Nosaltres sí que citarem a Begoña Gómez, no com el PP al Senat”, ha remarcat el portaveu en la roda de premsa després de la Junta de Portaveus. Segons ha indicat el diputat de Vox, el grup parlamentari celebrarà aquest dilluns una reunió per dilucidar a quines altres persones citaran a la comissió: “Citarem a qualsevol persona que pugui llançar llum sobre aquest escabrós assumpte que tant de mal fa a la universitat pública madrilenya”, ha asseverat. Per la seva banda, el portaveu del PSOE de Madrid, Juan Lobato, ha retret que tiri endavant aquesta “comissió-persecució” que demostra que el PP viu en el “xou” i l'en la “persecució i obsessió” contra Pedro Sánchez. “El mer fet que aquesta comissió existeixi és un disbarat”, ha remarcat el secretari general de la federació madrilenya, que posarà al capdavant d'aquesta comissió al seu número dos i secretària d'Organització, Marta Bernardo, al costat del portaveu adjunt del grup parlamentari, Jesús Celada, i la diputada Mar Espinar.

En dubte la declaració de Begoña Gómez

Malgrat la citació de PP i Vox a Begoña Gómez, no està obligada a declarar. Es podria presentar a la càmera madrilenya, i simplement negar-se a comparèixer. Díaz-Pache ha indicat "espero que la senyora Gómez acudeixi amb ganes de col·laborar i aclarir aquells dubtes que pugui haver-hi sobre el seu acompliment professional i docent". "Des de les primeres informacions sobre la conducta de la dona del president no han deixat de conèixer-se detalls molt preocupants", ha advertit. 

Pel que fa a la presència de Pedro Sánchez o algun dels membres del govern espanyol a l'Assemblea en cas de ser convocats és força improbable. En altres casos similars, els representants de l'administració han declinat la convocatòria argumentant que només han de donar explicacions davant el Congrés i el Senat, però no pas davant del Parlament autonòmics.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!