Pocs minuts després que el Tribunal Suprem hagi informat que obre una causa per terrorisme contra Carles Puigdemont pel cas del Tsunami Democràtic, el Partit Popular ha posat en relleu que això és una demostració que l’estat de dret “funciona” i és “molt més fort” que el govern espanyol. “Pedro Sánchez no pot comprar l’estat de dret”, ha afirmat Cuca Gamarra, secretària general del PP, en una roda de premsa des del Congrés dels Diputats. En la línia de l’argumentari popular, Gamarra ha sostingut que aquesta notícia posa en evidència que l’amnistia, que pretén amnistiar “corruptes, malversadors i persones que puguin estar imputades per delictes de terrorisme”, és “un exercici absolut de corrupció política perquè, a través d’ella, es pretenen comprar vots amb la impunitat d’un seguit de persones”. 

 

Sobre el cas Koldo, Cuca Gamarra també ha reaccionat a la interlocutòria del jutge Ismael Moreno que apunta que, en una conversa, Koldo García, l’assessor de José Luis Ábalos quan era ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, va dir a un dels empresaris clau del cas, Juan Carlos Cueto, que havia tingut contactes amb Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés, per celebrar amb ell una reunió. Gamarra ha sostingut que és “indecent” que el PSOE demani explicacions sobre quelcom que “no va passar” i que és “absolutament fals” i sobre unes converses que apareixen al sumari “després que els que estan imputats fossin perfectament conscients que estaven sent investigats”. Sobre una suposada cita a la seu del PP, ha replicat que aquell dia, el 10 de gener al matí, s’estava celebrant un ple del Congrés al Senat “davant dels ulls de tot el Grup Socialista”. “Bessons no en tenim”, ha reblat. Gamarra ha demanat que el PSOE “deixi d’intentar posar el ventilador perquè no trobaran res” i ha disparat dient que “són ells els que tenen corrupció sota els seus escons”.

Sánchez “ho sabia i ho va tapar”

La secretària general del PP ha insistit que Sánchez “ho sabia i ho va tapar” i que el cas Koldo cada vegada “l’acorrala” més: “Va començar sent el d’un assessor que ningú coneixia i cada dia que passa es va veient que la relació era més personal, més directa i més íntima amb Pedro Sánchez”. Gamarra ha reclamat una compareixença “urgent” que s’hauria de produir “avui mateix” i ha avisat que el president espanyol “no podrà amagar-se gaire temps i no podrà romandre callat tota la vida”. Finalment, no ha tancat la porta a citar la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, a la comissió d’investigació del Senat, després que hagi transcendit que el comissionista del cas Koldo es va trobar amb ella per oferir-li negocis: “Hi ha molts instruments que sempre podrem utilitzar”.

Tres hores abans, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, preguntat als passadissos del Senat pels contactes del seu número dos al Congrés amb l’aconseguidor de la trama Koldo, s’ha limitat a respondre els periodistes amb dues paraules: “Evidentment no”. Des de la Cambra Baixa, Miquel Tellado havia assegurat que mai ha tingut contactes amb Koldo García: “Jo no m’he reunit mai amb cap membre de la trama”. I ha afegit ironia a la seva resposta: “Amb Francina Armengol a la Junta de portaveus i amb José Luis Ábalos i Santos Cerdán al ple del Congrés, aquesta és tota la meva relació amb els membres de la trama”.

El PP informa Didier Reynders de la investigació a Puigdemont

La portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha comunicat aquest dijous per carta al comissari de Justícia, Didier Reynders, la investigació del TS a Puigdemont per terrorisme. A la missiva, Montserrat l'informa que "el Suprem no té cap dubte que els fets atribuïts a Tsunami Democràtic encaixen en el delicte de terrorisme, i la decisió del tribunal inclou almenys una desena de condemnes per terrorisme de carrer que consoliden la seva doctrina sobre aquest delicte".

Montserrat ha afirmat que la decisió del Suprem és "un cop a la deriva de Sánchez i a la seva infame amnistia", i ha advertit que des del seu partit denunciaran "cada pas de Sánchez contra l'estat de dret i els valors de la UE". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!