“Pedro Sánchez ha rectificat i ho ha fet després que un munt de càrrecs socialistes ens dediquessin un munt d’insults per dir quelcom similar al que va dir ahir el president del govern espanyol”. El Partit Popular surt a la càrrega contra Sánchez després que afirmés que el retorn dels immigrants que arriben a Espanya irregularment és “imprescindible”. “Sánchez encerta quan rectifica”, ha afirmat Miguel Tellado. En una roda de premsa des de Vitòria, el portaveu del PP al Congrés ha celebrat que, “24 hores després d’escoltar la Moncloa criticar el PP per recordar que països com Alemanya parlaven de deportacions a immigrants irregulars”, el president espanyol hagi “evolucionat la seva postura”, malgrat que ha lamentat que això permet constatar que el govern espanyol “improvisa i no té ni un pla ni política migratòria”. A través de Twitter, el mateix Tellado havia aplaudit el “canvi d’opinió” del president espanyol. “L’únic problema és que ahir va posar als seus a dir-nos fatxes per demanar-li això, insultar-nos era la manera de donar-nos la raó”, ha assenyalat Tellado.

 

Després de les declaracions de Sánchez, Miguel Tellado reclama una “disculpa per part dels que ahir aplaudien l’efecte crida de Sánchez i criticaven el PP per demanar una política migratòria responsable”. Fonts populars exigeixen una disculpa dels “que van qüestionar la seva «altura moral», dels que els van dir xenòfobs i dels quals van dir que els marcava el pas la ultradreta”. “No esperem ni tan sols una disculpa perquè no està en la seva manera de procedir”, ha reconegut Tellado. Per al portaveu popular al Congrés, “afortunadament” Sánchez va rectificar públicament perquè “no és raonable i és tremendament irresponsable que el president es dediqui a fer un efecte crida a les màfies que trafiquen amb persones i posen la seva vida en perill”. A més, ha volgut deixar clar que els populars no estan ni amb la “irresponsabilitat” en matèria migratòria de Sánchez ni amb la “postura més intransigent” de Vox.

Miguel Tellado ha demanat a Sánchez que “deixi de donar tombs” i li ha tornat a exigir que convoqui la Conferència de Presidents Autonòmics. “No és raonable que les fronteres del nostre país no estiguin degudament protegides”, ha esgrimit Miguel Tellado. Just fa uns dies, el PP va presentar el seu pla migratori, en el qual apostava per reforçar el control de les fronteres. Així mateix, el portaveu del PP al Congrés reprova que “fer un efecte crida es concretarà en centenars o milers de morts al mar”, de les quals Sánchez “serà responsable” per haver anat a països de l’Àfrica a “encoratjar la immigració il·legal i fomentar màfies que trafiquen amb la vida de persones”. “Si el govern espanyol vol parlar amb el PP de com frenar l’arribada d’immigrants il·legals a Espanya, estem a disposició. Si vol continuar fent demagògia amb un fals humanitarisme, que no compti amb nosaltres perquè qui encoratja màfies il·legals que trafiquen amb persones no mereix el nostre respecte”, ha reblat.

“Si un dirigent del PP hagués fet aquestes declaracions, hauria estat acusat de xenòfob”

En la mateixa línia, el portaveu del PP, Borja Sémper, ha afirmat que “les batzegades en política migratòria tenen conseqüències extraordinàriament negatives”. “Si un dirigent del PP hagués fet les manifestacions que ahir va fer Sánchez, hauria estat acusat de xenòfob”, ha afirmat en una entrevista en Boulevard, de Radio Euskadi.

Per la seva part, la vicesecretària de Sanitat i Educació del PP, Ester Muñoz, ha replicat que ahir tots els ministres i Patxi López “van dir que això era feixisme i franquisme”. “Un dia una cosa, al següent la contrària: ni són seriosos, ni responsables, ni tenen capacitat per donar solucions”, ha afirmat a Twitter. Qui també s’ha pronunciat ha estat l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol: “Fa deu dies, va llançar contra el meu a mig govern per criticar la situació que patim els alcaldes i veïns de les ciutats amb la immigració il·legal”, ha escrit a Twitter. “Avui sense enrojolar-se diu el contrari del que deien fa deu dies”, ha afegit.

Pedro Sánchez: “És imprescindible el retorn dels immigrants que arriben a Espanya irregularment”

I què va dir Pedro Sánchez? Just ahir a última hora, va afirmar des del Senegal que és “imprescindible el retorn dels immigrants que han arribat a Espanya irregularment”, principalment perquè el retorn “trasllada un missatge desincentivador, nítid, clar i contundent a les màfies i els que es posen a les seves mans”. El president espanyol va posar la seguretat com una “prioritat màxima”, en particular en l’àmbit de la migració, i va lamentar que les “xarxes criminals que trafiquen amb éssers humans no deixen de créixer” i, amb elles, “s’estenen altres delictes com tràfics il·lícits de tota mena i també el terrorisme”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!