El PP posa una marxa més en contra de l’amnistia i fa seu el relat del jutge Joaquín Aguirre, que ahir va prorrogar la investigació d’una de les peces del cas Volhov i va insistir a implicar Carles Puigdemont en una trama russa. 24 hores més tard i en el compte enrere per al ple del Congrés que ha de votar el dictamen de la Comissió de Justícia, el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha proclamat que l’amnistia “empara els contactes dels independentistes amb una potència agressora, Rússia”.

A la seva resolució, el magistrat Aguirre afirmava que ha trobat dades que “confirmarien les estretes relacions personals entre alguns dels investigats amb individus de nacionalitat russa, alemanya o italiana, alguns d’ells mentre ocupaven càrrecs diplomàtics o relacions de serveis russos secrets amb interessos a establir relacions d’influència política i econòmica amb el govern de Catalunya si s’independitzava de manera unilateral d’Espanya”. Així mateix, el jutge del cas Volhov indicava que d’alguns missatges se’n desprenien “les maniobres del govern rus i el seu president Putin per desestabilitzar la democràcia i la Unió Europea” a través de la invasió d’Ucraïna i, fins i tot, “la sortida d’Espanya de la UE a causa de la independència unilateral de Catalunya amb el suport del govern rus, a través de suport econòmic i militar”.

Aquest dimarts al matí, durant un esmorzar informatiu de Fòrum Europa, Alberto Núñez Feijóo ha denunciat que el PSOE “consumarà l’atropellament més gran a la dignitat, a la igualtat i a la separació de poders en una democràcia occidental” després que, “per primera vegada”, s’hagi concedit “als delinqüents el privilegi d’escriure les lleis i d'amnistiar-se a ells mateixos”. El cap de l’oposició reprova que es tracta d’una llei “sense precedents en democràcia”, que és “impensable” en qualsevol país del nostre entorn i que té com a “objectiu fonamental desmantellar l’Estat”. “No és llei, sinó privilegi, perquè la llei mai es pot fer en benefici particular”, ha conclòs. Així mateix, ha replicat les crítiques del PSOE al Poder Judicial i ha retret als socialistes que impulsin “la persecució dels jutges”, cosa que “no només no s’interromp, sinó que continua amb intensitat”.

 

Feijóo apel·larà als partits que “estan marcant des de l’exili” el futur de l’Estat

Durant el seu discurs aquesta tarda al ple del Congrés, Feijóo es dirigirà “directament” a Pedro Sánchez “estigui o no a la sala” i als partits independentistes que “estan marcant des de l’exili i per persona interposada el futur” de l’Estat, segons apunten fonts del PP. En la seva intervenció, “defensarà la dignitat dels jutges que qüestiona el govern espanyol” i “reivindicarà la tasca dels policies que van ser atacats en nom del Procés per les persones a les quals ara es pretén amnistiar”.

Des de Gènova, denuncien que, “com cada cop que cal votar una llei o un decret al Congrés”, Espanya “s’aixeca pendent de les exigències de l’independentisme a Sánchez”, davant d’un partit “acostumat a demanar i un altre acostumat a cedir”, que “juguen amb els temps per distreure l’opinió pública”. “O Junts entén que aquesta llei és millor que cap per a ells i l’accepta a canvi d’encarir el seu vot a la pròxima votació, o Sánchez accepta abaratir encara més el terrorisme”, reblen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!