El PP conservaria la majoria absoluta a les eleccions de Galícia del proper dia 18 de febrer, segons una enquesta que publica avui La Razón. D'acord amb el sondeig de NC Report, el candidat del PP Alfonso Rueda obtindria el 47,9% dels vots i entre 40 i 41 escons, dos o tres més de la majoria absoluta, que se situa als 38 parlamentaris; uns resultats molt similars als que va obtenir a les darreres eleccions gallegues el 2020, quan va aconseguir 42 diputats. Aquestes eleccions són les primeres sense Alberto Núñez Feijóo com a candidat del PP, però la formació manté els resultats a Galícia ja que es manté en uns percentatges de vot molt similars als de 2020.

Enquesta eleccions gallegues la razón
Resultats de l'enquesta de NC Report per La Razón

El segon partit més votat seria el BNG, amb el 25,3% de les paperetes i 19 o 20 diputats, ara també en té 19, mentre que el PSOE se situaria en tercera posició, amb 14 o 15 escons i el 17,2% dels vots, també igual que els 14 representants que té actualment. L'enquesta ofereix a Sumar la possibilitat d'obtenir un escó amb el 4,3% dels vots, mentre Vox es quedaria fora del Parlament de Santiago de Compostel·la amb l'1,5% de les paperetes. Segons aquests resultats, pel que fa a les eleccions anteriors del 2020 el PP perdria 1 o 2 escons, el BNG en podria guanyar 1, igual que el PSOE i Sumar, en cas d'entrar a la Cambra gallega. L'enquesta ha estat elaborada entre el 27 de gener i l'1 de febrer sobre 1.000 entrevistes i té un marge d'error de 3,17%, segons el diari.

Així veu Feijóo les eleccions gallegues

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es va desplaçar aquest divendres fins a Galícia per participar en la campanya de les eleccions autonòmiques. En un acte a Monforte (Lugo), el dirigent popular va descriure els comicis gallecs com una elecció entre "el model Sánchez" i el "model Galícia" que encarna un PP que encadena quatre majories absolutes en aquesta comunitat històrica. "Galícia vol ser Galícia, i no que s'importin models d'enlloc", va manifestar davant de militants del partit. Finalment, va dir que la fórmula del candidat popular, Alfonso Rueda "funciona" i es contraposa a l'aposta dels socialistes per "l'engany" i la dependència de les minories.

"Demano el vot a un poble lliure, que no està disposat que hi hagi ciutadans en altres territoris que puguin delinquir i no se'ls apliqui la Llei", va defensar Feijóo en un dinar amb militants. Així mateix, va ressaltar l'estabilitat del govern de la Xunta, que aprova pressupostos i abaixa impostos cada any. Aquí, va aprofitar per retreure a l'executiu de coalició les 54 pujades d'impostos que, a parer seu, s'han aplicat els darrers anys. "És el model on el govern viu bé i els ciutadans viuen malament", va dir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!