El Partit Popular, a l’ofensiva contra el Govern presidit per Salvador Illa. Fa dies que des de Gènova s’acusa el líder del PSC de mantenir l’agenda independentista i de donar continuïtat al procés amb el nou finançament pactat amb ERC. Aquest dilluns, poc després que els nous consellers hagin pres possessió, ha estat Carmen Fúnez qui ha posat veu a aquestes crítiques. La vicesecretària d’Organització Territorial del PP ha assegurat que el nou Govern de la Generalitat “confirma l’aposta” de Salvador Illa i de Pedro Sánchez per “fer seguidisme de l’independentisme”. “Les persones en aquest govern compleixen un paper secundari, l’important són els acords als quals han accedit Sánchez i Illa i allà el que es prioritza és l’agenda separatista i independentista”, ha esgrimit, i ha reiterat que ara “només falta conèixer la data de convocatòria del referèndum”. A més, ha presentat a Sánchez com l’impulsor “més gran del separatisme”, veient que el procés “ja no és només un problema per als catalans, sinó també per a la resta dels espanyols”. La setmana passada, Dolors Montserrat va assegurar que Illa serà el president de la Generalitat amb l’agenda “més independentista” de la història.

🔴 Presa de possessió dels nous consellers del Govern de Salvador Illa, DIRECTE

 

 

En una roda de premsa a la seu del PP al carrer Génova, Carmen Fúnez ha estat molt crítica amb el “desafiament històric” que considera que representa el nou finançament per a Catalunya: l’ha catalogat de “cop d’estat contra la solidaritat i la igualtat” i ha sostingut que suposa un “sistema de desigualtat” i ve a “trencar la solidaritat i l’accés en condicions d’igualtat de tots els espanyols als serveis públics”. Davant d’això, com ha anunciat aquest matí Alberto Núñez Feijóo, el PP convocarà tots els seus presidents autonòmics per “activar els mecanismes constitucionals i estatutaris” per defensar un “sistema de solidaritat que garanteixi l’estat del benestar”. Fúnez ha esgrimit que el sistema de finançament autonòmic “no pot ser el pagament per a cap butaca socialista” i ha anticipat que amb l’acord entre el PSC i ERC “arribarà la tisorada a tot Espanya”.

Per tots aquests motius, el PP exigeix al govern espanyol la convocatòria de la Conferència de Presidents Autonòmics i del Consell de Política Fiscal i Financera. A més, els populars reconeixen que activar la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat, com va fer per combatre la llei d’amnistia, és “una altra de les eines per defensar l’estat del benestar”. Els populars ja han sol·licitat la compareixença al Congrés dels Diputats de la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, perquè doni explicacions sobre aquesta qüestió.

El PP acusa la Moncloa de considerar el TC com a “patrimoni propi”

Carmen Fúnez també ha reaccionat a les paraules del ministre Óscar Puente, que aquest matí ha retret al Tribunal Suprem que “s’extralimiti” en les seves funcions amb la decisió de no amnistiar la malversació del procés i ha confiat en el futur pronunciament del Tribunal Constitucional. “Puente és la veu de Sánchez, i ni Puente ni Sánchez no tenen el més petit respecte ni pel Suprem ni pel Tribunal Constitucional perquè de les seves paraules es desprèn que consideren el TC patrimoni propi”, ha afirmat Fúnez, que ha lamentat que Sánchez “pretengui posar la Justícia al servei dels seus interessos i del manteniment de la seva butaca”. “Espero que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre això”, s’ha limitat a afirmar Óscar Puente a Las Mañanas de RNE. El PP exigeix una “rectificació immediata” a Puente per unes paraules que “no respecten els jutges” i demana a Sánchez que “manifesti si comparteix o no l’opinió del ministre sobre el control que pretén exercir” sobre el Suprem i el TC. “Segons el ministre, les resolucions judicials han de respondre no a les lleis, sinó als interessos de Sánchez”, ha conclòs Fúnez.

“El pacte de la fugida”

En relació amb el retorn de Carles Puigdemont i la seva posterior tornada a Waterloo, Carmen Fúnez ha reprovat que això hagi suposat una “vergonya” i un “ridícul” a escala internacional “inassumibles” per a Espanya. “L’actitud del govern espanyol mirant cap a un altre costat i l’episodi de no-detenció de Puigdemont no és un abandonament de funcions, sinó que és un pacte polític en tota regla, és el pacte de la fugida”, ha afirmat. Un pacte que, a parer seu, implicava que “no es produís cap detenció i no es controlessin les fronteres” perquè Puigdemont pogués protagonitzar un acte públic a Barcelona a canvi que “no es paralitzés la investidura d’Illa”. “Proporcionar impunitat perquè a Sánchez i als seus se’ls proporcionin butaques”, ha reblat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!