El PP no ha esperat a la investidura de Salvador Illa ni a la pròxima formació de Govern i ja ha iniciat l'ofensiva contra l'acord ERC-PSC. Els populars han registrat una proposició de modificació de la Llei de l'Esport per tal de retornar a l'Estat les competències en matèria esportiva, amb l'objectiu d'evitar la promoció internacional de les seleccions catalanes. Així ho ha anunciat aquest diumenge la vicesecretària de Mobilització i Repte Digital del PP, Noelia Núñez, que ha argumentat que la proposta de republicans i socialistes "trenca l'enfocament global" que considera ha de tenir aquesta matèria. "La competència ha de ser de l'Estat. No pot ser que hi hagi un reconeixement i una promoció de les seleccions catalanes, perquè això trenca la imatge exterior del nostre país i aquest enfocament global que requereix l'esport", ha dit en declaracions als mitjans abans d'assistir al LXVI Descens a Nedar de la Ria de Navia, a Astúries.

Núñez ha insistit que "la representació esportiva afecta la imatge internacional", per la qual cosa ha defensat que aquesta qüestió s'ha d'enfocar des del punt de vista "supraautonòmic" i no des del "rupturisme absolut". En aquest sentit, la vicesecretària del PP s'ha emparat en l'article 149.1.3 de la Constitució, que atribueix a l'Estat les competències sobre les relacions internacionals. "La proposició de llei del PP busca restablir les competències estatals en matèria esportiva, per respecte al nostre país, a l'interès general i als esportistes espanyols, ha reblat. ERC i PSC s'han compromès en l'acord per la investidura a "promoure la projecció internacional de les federacions esportives catalanes i el reconeixement de les seleccions esportives catalanes", i en aquest sentit, proposen constituir una Oficina de Govern, adscrita al Consell Català de l’Esport, que s'encarregui d'aquesta tasca. La participació internacional de les federacions catalanes es basa en l'article 48.2 de la Llei de l'Esport, que garanteix aquesta participació a les federacions amb arrelament històric o en el caa d’haver-se constituït abans que la federació estatal corresponent.

D'altra banda, la vicesecretària popular ha acusat els socialistes de "comprar la cadira" de la presidència de la Generalitat a canvi de la "ruptura de la caixa comuna" i dels "principis de solidaritat i igualtat que han de regir les finances espanyoles", cosa que ha advertit que "el PP no tolerarà de cap manera". A més, Núñez s'ha dirigit als barons socialistes i ha exigit que "passin a l'acció" contra l'acord dels socialistes amb ERC. "Cal que alcin la veu per defensar els espanyols que van confiar en ells i no les sigles del seu partit", ha reclamat, a més d'instar-los a "votar en contra" d'una eventual modificació de la Llei Orgànica de finançament de les CCAA al Congrés.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!