El PP critica que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els reclami en la seva disputa amb el seu homòleg argentí, Javier Milei, i asseguren que no formaran part de l'electoralisme dels socialistes. "No participem de l'estratègia del PSOE", han afirmat els populars aquest diumenge a la tarda a través d'un comunicat. L'executiu espanyol ha demanat als de Feijóo que es posicionin en defensa de Pedro Sánchez i, en conseqüència, de la seva dona, Begoña Gómez, a qui Milei ha acusat de "corrupta" durant un acte de Vox celebrat a Madrid en el marc de la campanya a les eleccions europees del 9-J. Les paraules del president argentí han provocat una crisi diplomàtica entre ambdós països i el govern espanyol ha cridat a consultes l'ambaixada espanyola a Buenos Aires per decidir "les mesures oportunes per defensar la sobirania i la dignitat" d'Espanya. L'executiu de Sánchez ha exigit també que el president de l'Argentina demani "disculpes públiques".

En aquest sentit, els populars insisteixen que Sánchez hauria d'haver donat explicacions dels presumptes casos de corrupció que afecten el seu govern, el seu partit i el seu entorn personal fa setmanes. "El seu silenci genera dubtes interns, però també desconfiança a l'estranger i debilitat en les nostres posicions a l'exterior", han indicat. "De l'estratègia del PSOE no participem. Pretenen que Milei mobilitzi l'electorat que ja no convenç el govern espanyol", han conclòs.

 

Els populars denuncien la doble vara de mesurar del govern espanyol

Els populars han denunciat la doble vara de mesurar de l'executiu, que ara els requereix al seu costat però que va permetre que el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, acusés Milei de prendre drogues en un debat electoral. El titular del govern espanyol encara no ha sortit a demanar disculpes per les seves paraules. A banda, els populars expliquen que la trucada del ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, ha estat una sorpresa perquè no els va trucar per informar-los de la posició de l'executiu espanyol al Sàhara, ni tampoc a Ucraïna, Israel o Gibraltar. 

"La nostra feina és fer oposició a Espanya"

En el comunicat, el PP ha insistit que la formació fa política en el marc de la moderació i el respecte. "No participem en la hipèrbole discursiva que pretenen incloure uns i altres", han dit, i han afegit que, al cap i a la fi, la seva tasca és fer oposició al president d'Espanya i no al de l'Argentina. 

Abascal recomana a Sánchez prendre's "uns altres cinc dies de vacances per ploriquejar"

El president de Vox, Santiago Abascal, ha animat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a prendre's "uns altres cinc dies de vacances per ploriquejar". "No muntis patètics numerets diplomàtics", ha escrit l'ultradretà a X després que el ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, hagi cridat a consultes l'ambaixadora a Buenos Aires i hagi exigit disculpes públiques a Milei. "Què dimonis té a veure la dona del president amb la sobirania i la dignitat d'Espanya?", ha preguntat el líder de Vox.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!