El mitjà Estado de Alarma TV s'ha fet viral després de denunciar una "agressió" contra un dels seus periodistes a la manifestació a favor de l'escola catalana aquest dissabte. Aquest incident ha suposat l'ocasió perfecta perquè membres i exmembres de la dreta unionista-- Cs, PP i Vox-- denunciïn la persecució que diuen patir per part de l'independentisme. Però, tal com ha descobert aquesta mateixa tarda el periodista Pere Martí a Twitter, sembla que tot ha estat fruit d'una exageració i un muntatge per provocar els manifestants. La realitat, tal com es pot apreciar en les imatges dels fets, és ben clara: El periodista imparcial martiritzat? Un jove amb una mascareta de la Jucil i la bandera espanyola. L'agressió? Una dona que aparta el micròfon després de les provocacions del periodista.
"Agressió"
Estado de Alarma TV s'autodefineix a la seva biografia de Twitter com un "Mitjà de comunicació en el qual lluitem contra la censura i manipulació, donant veu a la veritat". En el vídeo compartit aquest dissabte a Twitter, asseguren que el seu periodista-- a qui no enfoquen amb la càmera-- ha patit una "agressió" a la manifestació a favor de l'escola catalana d'aquest dissabte. Concretament, el vídeo mostra com diversos manifestants escridassen el periodista, i una dona fins i tot colpeja el seu micròfon.
De seguida, personalitats de l'unionisme com ara David Garcia (Vox), Sonia Sierra (ex-Cs) o Lorena Roldán (PP) han expressat el seu suport pel periodista "valent" i que ràpidament s'ha convertit en un símbol de la llibertat de premsa.
Muntatge
Però el muntatge no ha durat gaire. Ràpidament, diversos assistents a la manifestació han començat a compartir imatges de la suposada víctima. Com es pot apreciar, el reporter anava guarnit amb una mascareta d'un sindicat de la Guàrdia Civil amb una bandera espanyola. És per això que la suposada "agressora" l'adverteix quan el veu enmig d'una manifestació a favor de la llengua catalana: "Vens a provocar", li diu.
Per a periodistes com Pere Martí, aquest incident es tracta del darrer "muntatge" de la dreta espanyolista i els nous mitjans afins "per veure si algú cau en la provocació". De fet, Martí fins i tot sospita que els "espontanis" als qui el periodista està entrevistant siguin testimonis reals. D'aquesta manera, assegura Martí, aconsegueixen manufacturar una imatge de crispació i divisió per la immersió lingüística que no hi és en realitat i erigir-se en víctimes de l'independentisme.