Malgrat els intents fracassats de Pablo Casado de donar forma a una coalició electoral amb Ciutadans de cara a les eleccions espanyoles del 10 de novembre hi ha coses en que no hi ha dificultats per a que la dreta i l’extrema dreta sumin esforços. I una d’aquestes és la defensa de la supremacia lingüística del castellà.
A l’Ajuntament d’Osca, els partits de la ultradreta i aliats s’han posat d’acord per exigir la retirada d’uns cartells que proclamaven que en aquesta ciutat s’hi parlen dues llengües, el castellà i l’aragonès, aquesta última en franca reculada.
"Bienvenius a Uesca, ziudat bilingüe. Charramos aragonés" i el seu equivalent en castellà, aquest era el text d’uns cartells col·locats fa poc més d’un any i que ja han estat retirats per la decisió de 13 dels 25 regidors d’un ajuntament governat pel PSOE de forma sorpresiva, ja que a l’últim moment un vot en blanc va trencar el suposat pacte de la ultradreta i aliats per donar l’alcaldia al PP.
Després d’aprovar la moció dilluns, ahir ja es van començar a retirar els cartells. La triple dreta també va exigir que es revoqui l’acord del plenari de l’any 2016 per la qual s’incloïa el municipi en la “zona d’utilització històrica de la llengua aragonesa”, on es garanteix una certa protecció a aquesta llengua pròpia de l’Aragó.