El Partit Popular es llença a la jugular de Pedro Sánchez després del retorn de Carles Puigdemont a Catalunya. Alberto Núñez Feijóo considera que és una “humiliació insuportable més” i lamenta que “danya la imatge d’Espanya”. “És dolorós assistir en directe a aquest deliri del qual Pedro Sánchez és el màxim responsable”, ha afirmat el president del PP en un tuit. Des del carrer Gènova, Cuca Gamarra ha denunciat que el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) “no compleixi la seva funció fonamental”: “No controla ni vigila Puigdemont perquè Sánchez així ho ha volgut”. La secretària general del partit ha assegurat que el president espanyol ha “consentit i encoratjat” una “humiliació” i un “espectacle vergonyós que malmet greument” la imatge d’Espanya i la “confiança” en les institucions.

🔴 Puigdemont avui, DIRECTE | Operació Gàbia per la seva detenció i la investidura d’Illa, última hora

 

Cuca Gamarra ha carregat durament contra Pedro Sánchez, que ha estat al centre de totes les dianes dels líders populars. La dirigent del PP ha criticat que el retorn de Puigdemont ha sigut possible perquè Sánchez “s’ha autoproclamat Estat i llei” i “s’ha encarregat de desarmar l’Estat de dret”, que ara està “més indefens” que fa uns anys. I ha llençat una pregunta verinosa a l’aire: “Els emissaris del PSOE que van viatjar a Suïssa recentment, ho van fer per dissuadir-lo o per pactar els termes del seu retorn amb total complicitat política?”. Així mateix, ha arguït que la “catifa vermella” a través de la qual “s’ha vist avui” Puigdemont “porta les sigles del PSOE”.

“Puigdemont pretenia fer sortir Catalunya de l’Estat i l’espectacle grotesc d’avui demostra que Sánchez ha tret l’Estat de Catalunya”, ha proclamat en una “declaració institucional” sense preguntes. I ha afegit que “si encara queda la possibilitat d’aturar Puigdemont, és perquè continua
havent-hi jutges a Espanya
” i perquè “l’amnistia de Sánchez és, a més d’inconstitucional i contrària a l’ordenament europeu, un nyap trampós”.

Sánchez és “còmplice” de la “vulneració” de la democràcia i “ha sumit” Espanya en la “paròdia nacional”

En la mateixa línia, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha lamentat que Puigdemont “trolegi” el govern espanyol amb el seu “passeig i fugida” per Barcelona i que Sánchez i Marlaska hagin “sumit” Espanya a la “paròdia nacional”. “En lloc d’aturar-lo, li deixen fer un míting amb total impunitat i ara se suposa que no se sap on és”, ha sostingut. A més, la portaveu del PP al Senat, Alícia García, ha titllat el president del govern espanyol de “còmplice” de la “vulneració” de la democràcia i del “grapeig” de l’estat de dret. “Vergonya, enrojolament, indignació: tot el que digui és poc per descriure aquest esperpent”, ha afegit també a Twitter.

Més veus. Ester Muñoz, vicesecretaria de Salut i Educació del PP, ha presentat Puigdemont com el “soci passat i present de Sánchez” i el soci al qual “necessita continuar consentint per continuar a la Moncloa”. I Noelia Núñez, vicesecretària de Mobilització i Repte Digital, considera que Sánchez ho ha “orquestrat tot” amb Puigdemont per la seva “conveniència” i amb la seva “connivència”.

Els presidents autonòmics del PP també apunten a Sánchez

Els barons populars també dirigeixen dards contra Pedro Sánchez. El president de Múrcia, Fernando López Miras, demana la seva dimissió després d’una “nova humiliació” per a Espanya i per als espanyols “per obra i gràcia” del president espanyol i de “l’últim episodi d’una sèrie lamentable que mai hauria d’haver començat”. Per la seva banda, el president del País Valencià, Carlos Mazón, ha demanat que “es compleixi l’estat de dret” i que “s’executin les resolucions judicials”. “Una altra patxada de teatre de Puigdemont”, ha sostingut. Finalment, el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha acusat Sánchez de donar “empara” a Puigdemont perquè hagi tornat a “riure de tots els espanyols” i ha reprovat que el govern espanyol “continua gestionant entre la ineficàcia i el ridícul”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!