El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, ha demanat aquest dijous al govern espanyol el desplegament de l’exèrcit per frenar l’arribada d’immigrants a l’estat espanyol. En una entrevista a Antena 3, ha assenyalat que l’executiu té la capacitat de “disposar de les Forces Armades” per defensar les fronteres espanyoles desplegant embarcacions que “impedeixin” la sortida al mar de pasteres. "Hem de donar suport a les Canàries davant d'una crisi migratòria internacional i hem de demanar ajuda i suport a la Comissió Europea perquè som un país que forma part de la Unió Europea i som la frontera sud d'Europa", ha detallat el popular.

Aquest dimecres, Alberto Núñez Feijóo va demanar ajuda a Europa per "controlar" la immigració irregular. Assenyalava que a Espanya es viu una situació “límit”, i va acusar l’executiu de Pedro Sánchez "d'arribar molt tard" en aquest assumpte perquè els menors no acompanyats que arriben a territoris com les Illes Canàries són "només la punta de l'iceberg". A més, va avisar que "prendre mesures diferents a Espanya" de les que es prenen en altres països pot "derivar en un efecte crida aquest estiu". "Europa no pot ser aliena a això perquè les fronteres espanyoles són fronteres europees i, per tant, és un problema que hem d'afrontar en comú", va declarar Feijóo durant la seva intervenció en unes jornades d'estudi del Partit Popular Europeu a Cascais.

La petició de Feijóo es produïa enmig del debat obert a Espanya pel repartiment de menors migrants, un tema que estarà damunt la taula en la Conferència Sectorial d'Infància que el govern espanyol celebrarà a Tenerife el 10 de juliol (estava prevista inicialment per al dia 18 de juliol, però s’ha avançat davant la urgència de la crisi migratòria).

Junts s’oposa a incloure Catalunya en el repartiment de menors immigrants a l’Estat

Junts, per la seva banda, rebutja que Catalunya estigui inclosa en el repartiment de menors no acompanyats a tot l’Estat que proposa el ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres. I manté viva la negociació amb el govern espanyol per delegar a Catalunya les competències en immigració.

La situació és la següent: Canàries pateix una sobrepoblació de menors immigrants que arriben a aquestes illes, i ha reclamat al govern espanyol que faci un repartiment d’aquestes persones a tot el territori estatal. El govern espanyol va iniciar la setmana passada una ronda de contactes amb els grups parlamentaris del Congrés per sondejar les seves posicions davant l’acord al qual ha arribat amb les Illes Canàries. Junts s’hi oposa perquè vol tenir les competències i perquè, a més, Catalunya és un dels territoris amb més immigració i el passat mes d’octubre va rebre 2.000 dels 7.000 immigrants redistribuïts a tot l’Estat des de Canàries.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!