La dreta podria governar a la Moncloa si ara se celebressin eleccions, tal i com assegura una enquesta realitzada per NC Report per a La Razón. Pablo Casado i Santiago Abascal podrien arribar a la Moncloa ja que junts superarien la majoria absoluta.
El sondeig indica que el PP aconseguiria entre 129 i 131 escons, una gran millora respecte les eleccions del 10 de novembre de 2019 quan només va arribar als 89 representants. Per la seva banda, l'extrema dreta de Vox es mouria entre els 46 i els 48 escons.
Vox empitjora els seus resultats respecte el 10-N, quan va sumar 52 escons, però tot i això, si es suma la part alta de la forquilla, Vox i el PP tindrien 179 escons, superant així els 176 que fan falta per arribar a la majoria absoluta.
El PSOE empitjoraria els seus resultats i podria arribar a perdre 21 diputats respecte el 2019. Ara, els socialistes tenen 120 representants a la cambra, però si es celebressin eleccions immediatament, els liderats per Pedro Sánchez es quedarien amb entre 99 i 101 escons.
Els seus socis de govern, Podemos, també perdrien força amb uns nous comicis i podria perdre fins a 12 representants. El 2019, amb Pablo Iglesias al capdavant, van treure 35 diputats, ara, amb Ione Belarra al capdavant, es mourien entre els 21 i 23.
Pel que fa a Ciutadans, segueixen sense poder controlar la seva caiguda en picat que els ha fet passar de 57 escons a les eleccions d'abril de 2019, 10 als comicis del novembre de 2019, i dos segons aquesta enquesta.
Els partits independentistes catalans es mantindrien amb una representació molt semblant a la que tenen ara: ERC passaria de 13 a 12 i Junts per Catalunya de 8 a 9.
El PSOE i la dreta
Tot just la setmana passada, el PSOE es va posar al costat de la dreta espanyola per donar suport a la monarquia. La Mesa de Congrés, amb els vots de PSOE, el PP i Vox, va rebutjar dimecres l'última comissió d'investigació registrada sobre la figura de Joan Carles I, impulsada per Unidas Podemos i vuit partits, entre ells ERC, Junts, PDeCAT i la CUP, que ja és la quinzena que s'ha plantejat en aquests gairebé dos anys de legislatura.
Seguint el criteri dels lletrats de la Cambra i els precedents, la Mesa de Congrés va rebutjar tramitar la iniciativa al·legant que, els articles 56.3 i 65 de la Constitució, així com la interpretació que ve fent el Tribunal Constitucional de la inviolabilitat de Rei, no permeten admetre aquesta petició de comissió d'investigació.
Aquesta quinzena comissió d'investigació va ser demanada a finals de juliol per Unidas Podemos i diversos socis parlamentaris de l'Executiu per aclarir la presumpta venda "opaca d'armes" a països "no democràtics", entre els que se cita Marroc, i si el rei emèrit Joan Carles I es va poder lucrar mitjançant presumptes "comissions il·legals".