El PP vol “protegir les Corts Generals”. És la crida que ha fet aquest dimarts el líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo, als diputats i senadors populars, que s’han reunit a l’hemicicle del Senat. Amb aquest objectiu, el PP farà que la Cambra Alta celebri un ple més al mes: dels dos que celebrava fins ara es passarà als tres mensuals. L’objectiu és “recuperar la dignitat del parlamentarisme” i “retornar a les Corts Generals el protagonisme de la vida política i parlamentària”.

I el motiu? Per Feijóo, és haver vist que el govern espanyol “ha entregat” el Congrés dels Diputats a “les minories” i l’ha convertit en un “fòrum d’inestabilitat i de xantatge”. Amb aquest canvi, el PP aspira a “contrarestar la humiliació que es viu al Congrés, on les minories manen” de manera que, al Senat, “els grups parlamentaris puguin parlar, afavorir les discussions i demanar els informes que el Congrés omet”. Feijóo ha insistit que el PP té la majoria de la cambra i vol “invertir-la” a “posar les Corts Generals al servei dels espanyols”.

Les comunitats autònomes també juguen un paper clau. Feijóo argüeix que un govern autonòmic “no pot manar sobre tothom i decidir sobre tota la política nacional” i apunta que, vist això, el Senat és “l'escenari òptim de les comunitats autònomes”. Per aquest motiu, també ha anunciat que, igual que van fer a la tardor, el posen a disposició de tots els presidents autonòmics.

Feijóo exhorta Jordi Turull i Santos Cerdán a fer una roda de premsa conjunta

En un altre ordre de coses, el president del PP ha instat el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, que facin una roda de premsa conjunta per explicar “el contingut i l'abast” dels acords que entre Junts i el PSOE. Turull i Cerdán es reuniran aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Feijóo demana a les dues formacions que expliquin “què s'entén per delegació integral de la immigració” i diguin “com van les negociacions del possible referèndum”, després que ahir Turull aclarís en una entrevista a Els Matins de TV3 que “si l'Estat es nega en rodó, colorín colorado”. “Volem saber en què consisteix aquest colorín colorado i l'escac i mat al govern d'Espanya”, ha reblat Feijóo.

Tot plegat, poques hores abans que el Congrés celebri un nou ple extraordinari a l'hemicicle del Senat per debatre la reforma de l'article 49 de la Constitució, el mateix dia que acaba el termini per presentar esmenes a la proposició de llei d'amnistia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!