El Partit Popular ha sortit en tromba per denunciar les “autopistes de corrupció socialistes” que han instal·lat una “corrupció sistematitzada” al govern espanyol, al capdavant de la qual, està el president mateix, Pedro Sánchez, el “número 1” de la trama de corrupció que va començar amb el cas Koldo i va derivar aquesta setmana en el cas Ábalos. Ara, el PP la vol elevar a la seva màxima representació del partit socialista i de l’executiu, per convertir-la en la “trama Sánchez”. Amb aquests raonaments, el principal partit de l’oposició ha anunciat que aquest dilluns presentarà una querella contra el PSOE davant l'Audiència Nacional pels presumptes delictes de “finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències” derivats del 'cas Koldo'. Ho ha comunicat la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que ha comparegut després de la reunió d'urgència del comitè de direcció del partit, que ahir va convocar Alberto Núñez Feijóo.

Sánchez, “asfixiat i cercat”

“Ningú menteix i ningú calla si no té res a amagar. Ja que Pedro Sánchez és el nexe d'unió de les investigacions de corrupció obertes, exigim la seva dimissió. Ell ho sabia i ho van tapar, en la trama Sánchez és conegut com el número 1”, ha afirmat Gamarra, qui ha qualificat d'“escàndol sense precedents” que apunta directament Pedro Sánchez, que està “asfixiat” i “cercat”. “Sánchez és el quilòmetre zero de totes les autopistes de corrupció. Estem davant d'una trama Sánchez”, ha recalcat Gamarra, que ha reclamat la seva dimissió. “No pot continuar ni un minut més al capdavant de l'executiu d'Espanya. Sánchez està asfixiat per la corrupció, és un president completament encerclat”, ha avisat la secretària general del PP, que a més d’anunciar la querella judicial, va demanar la dimissió del president del govern espanyol. Gamarra ha assegurat que el PP lluitarà contra la corrupció del govern socialista “en tots els fronts, el polític, el parlamentari i el judicial”.

Vuit autopistes de corrupció

La primera autopista és la “capitanejada” per l'exministre José Luis Ábalos al 'cas Koldo' quan era “mà dreta” del president del Govern, Pedro Sánchez i que ara està a punt “d'una immediata imputació”. La segona autopista, és la que es va “estendre al Govern més enllà del Ministeri de Transports” com una taca d'oli que pot arribar “desena de ministeris”, entre els quals, ha citat “el Ministeri de Sanitat de Salvador Illa, el Ministeri de l'Interior de Fernando Grande-Marlaska, el Ministeri d'Economia de Nadia Calviño, i així fins a prop de la desena”, ha assegurat la secretària del PP. La tercera autopista s'obre cap a “altres governs” socialistes autonòmics, com el de les Balears o Canàries, per la compra de material durant la pandèmia. “Els seus llavors presidents, Francina Armengol i Ángel Víctor Torres, van obrir de bat a bat les portes del seu govern a aquesta trama de corrupció”.

La quarta autopista de la corrupció és la que relaciona Sánchez amb el viatge de la vicepresidenta de Veneçuela Delcy Rodríguez a Espanya per entrevistar-se amb Ábalos, “carregada de maletes d'or o de diners”, ha dit Gamarra, un viatge del qual el president del Govern, assegura, “era coneixedor, i va autoritzar, per la qual cosa va mentir a la cara de tots els espanyols”. La cinquena autopista fa referència al cas que s'ha destapat recentment sobre el frau de l'IVA als hidrocarburs i que ha portat el facilitador de la trama Koldo, Víctor de Aldama, a la presó, i que segons denuncia el PP, “arriba prop dels 200 milions d'euros”.

Les autopistes de l'entorn de Sánchez

La sisena i setena de les autopistes són les que estan relacionades “amb el seu entorn més proper”, la seva dona Begoña Gómez, a qui s'està investigant per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis, i la del seu germà, David Sánchez, “que ja és investigat per un jutjat de Badajoz”. Per acabar, la vuitena autopista a la qual ha fet referència la secretària del PP “és la que hem acabat de descobrir, i que significa també un salt qualitatiu en la investigació, amb un empresari assegurant que s'enduien bosses plenes de diners a Ferraz”, la qual cosa relaciona, segons el PP, el partit socialista amb un cas de “finançament il·legal” que és una de les raons per les quals es fonamenta la querella que presentaran.

Les “bosses de diners a Ferraz”

La vuitena autopista, que es refereix a aquestes “bosses plenes de diners” que arribaven a la seu del partit socialista al carrer Ferraz fa referència a una exclusiva que publica The Objective, que ha entrevistat dos suposats socis de Víctor de Aldama, que mantenen l'anonimat. Un d'ells, que assegura haver estat “estafat” per la xarxa d'hidrocarburs, explica al diari digital que l'empresari Claudio Rivas hauria fet servir Aldama per aconseguir del govern espanyol una llicència com a operadora d'hidrocarburs per a la companyia Villafuel. I aquest li hauria demanat a canvi 600.000 euros. "Aquests 600.000 euros es van pagar a Aldama mitjançant transferències i entregues de diners en efectiu”, assenyala un dels empresaris entrevistats, qui afegeix: “Nosaltres vam portar 90.000 euros a Ferraz perquè Aldama no podia, van ser dos pagaments en efectiu l'octubre del 2020 i els vam portar en una bossa de plàstic dins d'una bossa de cartó, 45.000 euros en cada ocasió”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!