El vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del Partit Popular (PP), Elías Bendodo, ha assenyalat el "doble cop" que, segons ell, ha rebut el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per part del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Bendodo ha destacat el que considera el "ridícul" del president en utilitzar l'Advocacia de l'Estat com si fos el seu "despatx d'advocats particular, un bufet personal seu i de la seva família" i l'ha acusat de fer un "ús indegut" d'aquest òrgan. A més, ha criticat que el president actuï com si fos "el Rei Sol", dient que només li faltaria declarar que "ell és l'Estat".

Durant el tancament del Consell d'Alcaldes del PP a Màlaga aquest dissabte, Bendodo ha subratllat que la querella presentada per l'Advocacia de l'Estat contra el jutge Juan Carlos Peinado, que investiga a Begoña Gómez, va ser rebutjada. A més, el tribunal "li va recordar a Sánchez que està violant la separació de poders". En relació amb la imputació del fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, pel Tribunal Suprem, Bendodo ha instat a la seva dimissió i l'ha qualificat de "el ministre número 23 del govern" espanyol. A més, ha criticat que l'Executiu hagi sortit en massa a defensar-lo.

Bendodo ha qüestionat quina informació tindrà el fiscal general perquè Sánchez el defensi d'aquesta manera i ha afirmat que està "desprestigiant" el nom de la institució. Quant al cas Koldo, Bendodo ha assegurat que Sánchez "estava al corrent de tot", igual com va succeir amb els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán en el cas dels ERO, encara que ells també insistien que només eren "uns pocs corruptes".

El portaveu popular ha dit que Sánchez va col·locar José Luis Ábalos com el seu número dos al partit i com a ministre de Transports, una àrea que, segons Bendodo, era "la gran maquinària interna del govern", ja que l'ara imputat "seguia les ordres" del president. Així mateix, ha assenyalat que els implicats en la trama tenien un xat denominat "Fontaneria", a través del qual es comunicaven. Finalment, s'ha referit a les maletes de la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, indicant que "cada vegada pesen més" i que el PSOE "està cada dia més preocupat, perquè la veritat sortirà a la llum tard o d'hora."

El govern espanyol carrega contra el PP

Les crítiques del PP han estat respostes aquest mateix dissabte des del govern espanyol. El ministre de Transformació Digital i Funció Pública, Óscar López, ha assegurat que si el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, vol "ser creïble en la lluita contra la corrupció" ha "d'exigir immediatament" la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i "el seu entorn" per convertir la capital "en l'epicentre de la corrupció i el fang". López ha fet aquestes declaracions als mitjans, al costat del president del Principat d'Astúries, Adrián Barbón, abans de participar aquest dissabte en un acte polític organitzat a la localitat asturiana de Mieres. "La corrupció té noms i cognoms en aquest país. El nom és Isabel i els cognoms són Díaz Ayuso", ha declarat el ministre, que ha apuntat que Feijóo va arribar a la presidència del partit per "tapar la corrupció" de la presidenta de la comunitat madrilenya, informa l'agència Efe.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!