El president del PP, Alejandro Fernández, ha explicat aquest dilluns que la seva formació està fent "treball de camp" per decidir si li convé presentar-se a les properes eleccions catalanes en coalició amb Cs i amb quina fórmula.

En una entrevista a Ser Catalunya, ha assegurat que ho estan analitzant "fins i tot amb demoscòpia". El partit està fent enquestes entre els "potencials votants" per saber si una coalició augmentaria els vots o no. "Una coalició ha de tenir com a objectiu sumar més que per separat", ha afegit.

Fernández també ha parlat d'una possible fórmula que inclouria una candidatura conjunta a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona, però no a Barcelona: "Ara mateix qualsevol dels escenaris és plausible".

Els populars estudien aquesta opció després que fa poc més d'una setmana el vicesecretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado, anunciés que la seva formació oferia al PSC i al PP anar en coalició. "Si ens presentem junts Partit Socialista, PP i Cs guanyaríem les eleccions. Guanyaríem a Puigdemont", prometia el líder taronja.

Malgrat que la seguretat de Cuadrado contrasta amb l'aritmètica parlamentària actual, on els tres partits sumen 57 diputats i amb les projeccions més recents com el CEO, que atribueix a aquests tres partits 49 diputats en conjunt, el també responsable de Finances de Cs subratllava que el seu partit està disposat a ser "generós" i que intentarà que els tres partits es presentin "junts", amb la confiança que la coalició els pogués donar millors resultats que presentant-se per separat.

Cal tenir en compte que totes les enquestes preveuen una caiguda important de Ciutadans, que perdria la primera posició aconseguida en les eleccions del 21-D per passar a ser el quart partit del Parlament, mentre que un altre element a considerar és la possible entrada de Vox a la cambra catalana, part dels votants del qual podrien procedir precisament de Ciutadans. En tot cas, la formació d'ultradreta no tindria cabuda en la coalició proposada per Cs.