El PP manté la teva batalla oberta contra el fiscal general de l’Estat. I torna a exigir la seva dimissió immediata després que el Tribunal Suprem hagi decidit obrir una causa contra ell per revelació de secrets en el cas de la parella d’Isabel Díaz Ayuso. Ell mateix ha deixat clar que no dimitirà perquè així “reforça la independència de la Fiscalia” i el govern espanyol li ha expressat el seu “suport total” perquè “va complir el seu deure de protegir la veritat”. Ara bé, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha reclamat a Álvaro García Ortiz que “no només hauria de dimitir avui”, sinó que “hauria de dimitir aquest mateix matí”. “No pot seguir ni un minut més al càrrec, no pot continuar contaminant tot el que fa la Fiscalia”, ha reblat. Per la seva part, Alberto Núñez Feijóo ha reaccionat a través de Twitter. “Ho han corromput tot i de quina manera. No poden parar de mentir i d’embrutar cada institució”, ha afirmat.

 

El PP argumenta que “l’única opció” és la dimissió del fiscal de l’Estat perquè Álvaro García Ortiz no ha respectat la funció de la Fiscalia de “promoure l’acció de la justícia en defensa de la legalitat” i no ha complert els dos primers articles de l’Estatut del Ministeri Fiscal, que “li manen atendre’s en tot moment als principis de legalitat i de neutralitat”. Per a Cuca Gamarra, la imputació del fiscal general de l’Estat per “unanimitat” del Tribunal Suprem “se suma a l’infinit degoteig de corrupteles i anomalies que sotgen el govern espanyol i tot el que l’envolta”. “És la primera vegada en la història de la democràcia que succeeix quelcom així”, ha recordat.

Una “degradació” que “ho inunda i ho taca absolutament tot”

Cuca Gamarra ha aprofitat per reiterar la demanda que ha fet Alberto Núñez Feijóo durant la sessió de control al govern espanyol, quan ha demanat a Pedro Sánchez que “se’n vagi”. “Vagin-se’n els dos”, ha proclamat la número dos del PP, que ha lamentat que s’hagi convertit en “habitual” donar compte de “l’absoluta degradació de les institucions que avança cada dia i ho inunda i ho taca absolutament tot”. “No poden continuar tacant les institucions i comprometent el normal funcionament de la justícia al nostre país”, ha conclòs.

El fiscal de l’Estat no dimiteix malgrat la imputació del Suprem

Lluny de dimitir, el fiscal general de l’Estat ha expressat en un comunicat el seu “convenciment” que continuar al càrrec és “el menys costós i el més prudent per a la institució a mitjà i llarg termini” i “reforça la independència de la Fiscalia”. Álvaro García Ortiz reitera que havia de replicar les “falsedats” que “comprometien la imatge de la institució i d’alguns dels seus integrants” i insisteix que la nota de premsa de la Fiscalia s’enquadrava en “l’àmbit de les competències” que la Constitució Espanyola i l’Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal “encomanda” a la Fiscalia: la “funció d’informar dels assumptes rellevants que conegui per garantir el dret de la ciutadania a rebre informació veraç”.

La Moncloa mostra el “suport total” al fiscal de l’Estat

A més, veus amb autoritat en la Moncloa avalen la seva actuació. “De veritat pot ser delicte al nostre país explicar la veritat i desmentir un bulo propagat per un delinqüent confés i per la seva parella?”, s’ha preguntat Félix Bolaños, que també ha verbalitzat el “total suport” del govern espanyol al fiscal general de l’Estat i ha deixat clar que, “entre els delinqüents confessos i els fiscals que diuen la veritat”, la Moncloa “es queda amb els fiscals que diuen la veritat”. En la mateixa línia, María Jesús Montero ha defensat la “professionalitat” i “l’honorabilitat” d’Álvaro García Ortiz i ha lamentat que hi hagi gent que intenti “demonitzar-lo” quan no “li agraden les actuacions de la Fiscalia”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!