La secretària del PP, Cuca Gamarra, ha demanat aquest dissabte al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "escrigui la tercera carta" on presenti "la dimissió i convoqui eleccions", ja que, segons la popular, el seu executiu està en "fallida multiorgànica" per la "corrupció que l'assetja". D'aquesta manera, la dirigent del PP ha tornat a carregar contra el president espanyol per les investigacions a Begoña Gómez, la seva dona, i ha afirmat que la política d'emprenedoria del PSOE es basa en el "tràfic d'influències".

Gamarra ha fet aquestes afirmacions des d'un acte electoral de les joventuts del PP a Torremolinos (Màlaga), on ha aprofitat per exigir al PSOE que "torni" els 700 milions d'euros que "es van emportar" amb el cas dels ERO. "El que es va viure a Andalusia va ser corrupció. Per més que s'estiguin esborrant condemnes, els delictes estan provats. Així que el que diem al PSOE és que menys aplaudiments a aquells que estaven darrere de tots aquests fets de corrupció i més tornar els 700 milions que s'han endut", ha assegurat la popular, que ha acusat els socialistes de destinar diners públics "a comprar droga, a pagar dones prostituïdes i a mossegades".

Les crítiques cap al PSOE han continuat i Gamarra també ha responsabilitzat al govern espanyol de "voler tapar" la crisi migratòria. Segons la popular, la falta de polítiques en aquesta matèria és l'origen i la causa de la "situació d'emergència" que viu Espanya. Gamarra ha qualificat la crisi migratòria de "qüestió d'estat" i, per això, ha instat l'executiu de Sánchez a convocar la Conferència de Presidents per abordar la problemàtica. També ha exigit que es declari la situació d'emergència perquè la Unió Europea activi els mecanismes de què disposa per ajudar els països membres. 

"Això és buscar, lluitant contra les màfies, que no mori més gent arribant a les costes espanyoles. Aquesta és la manca d'humanitat del govern d'Espanya. No fer res vol dir permetre que segueixin morint persones al mar i nens intentant arribar a Espanya. Això significa que avui segueixen lucrant-se les màfies a costa de tot això", ha assegurat, remarcant la importància de definir una "política clara" contra la immigració irregular.

Per contra, la secretària del PP ha afirmat que el seu partit ha demostrat que "els sobra solidaritat", ja que creuen a l'Estat de les autonomies. "No admetem ni una sola lliçó en matèria de solidaritat d'aquell que l'única mesura que ha adoptat ha estat pactar amb els seus socis trossejar les polítiques migratòries perquè amb això es podia garantir el lloguer a la Moncloa. Per tant, tenim la legitimitat d'exigir una política seriosa", ha afegit.

La resposta del PSOE

La ministra de Ciència, Diana Morant, ha respost a les acusacions i ha afirmat que el PP és “en ell mateix un cas de corrupció”. En aquest sentit, ha argumentat que els populars hauran d’acudir als jutjats per aquest tipus de delictes en “més de 28 ocasions” fins al 2029. “És la formació política que més vegades ha estat al banc dels acusats i que encara ha d’atendre més casos judicials”, ha criticat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!