El Partit Popular surt a la càrrega contra Pedro Sánchez després que el Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid hagi citat a declarar Begoña Gómez, la seva esposa, en qualitat d’investigada per presumpte tràfic d’influències i corrupció al sector privat. Per al PP, això “obliga” el president espanyol a “assumir la seva responsabilitat política immediatament”, ja que “no hi ha precedents” que “negocis en l’entorn de la Moncloa siguin investigats per la justícia espanyola i europea”. Així s’ha expressat Alberto Núñez Feijóo durant un acte electoral a Santander. El líder del PP ha afegit que Begoña Gómez “haurà de donar les respostes oportunes davant del jutge”, mentre que Pedro Sánchez “ha de donar explicacions ara mateix, prendre decisions i assumir les responsabilitats” que “exigeixen els greus fets” que s’han conegut aquest matí. “Un president que va arribar fa sis anys a la Moncloa dient encapçalar la regeneració ha acabat amb la seva esposa investigada en un jutjat i no té legitimitat per despatxar un assumpte d’aquesta gravetat cridant «fatxes», «fang», «ultres» o «Franco»”, ha reblat.

 

Qui també s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió ha estat el portaveu del PP, Borja Sémper, que ha convocat una roda de premsa d’urgència que ha començat quaranta minuts tard en espera que acabés el discurs de Feijóo. “Qualsevol president amb un mínim de dignitat dimitiria avui mateix davant d’aquesta citació judicial”, ha afirmat, i ha volgut recordar que fa anys Sánchez “va demanar dimissions a imputats”. “No acceptem que el tauler estigui inclinat”, ha apuntat. A més, ha exigit a Sánchez que comparegui urgentment veient que “la Moncloa està investigada per corrupció”, que garanteixi que “no interferirà en la investigació judicial oberta” i que doni un “mínim d’exemplaritat” davant d’uns fets que són una “immoralitat”.

La data que preocupa Pedro Sánchez no és el 9 de juny, sinó el 5 de juliol”, ha arguït Sémper, que s’ha mostrat escèptic a l’hora de creure que els fets que investiga el jutge Juan Carlos Peinado “hagin tingut lloc sense el coneixement exprés del president”. El portaveu del PP ha afirmat que “tot és inaudit” i té una “magnitud desconeguda en la democràcia espanyola”, ja que “mai abans un carter havia anat al Palau de la Moncloa a entregar una citació judicial”. Borja Sémper també ha apel·lat directament als socis d’investidura de Sánchez, els que “repudien la corrupció i van donar suport a un president que ara està acorralat per la corrupció”, i els ha demanat que “elevin avui mateix la veu” davant d’un govern espanyol que “institucionalitza la corrupció en nom d’una majoria social”.

 

“No hi ha carta fake ni cortina de fum que el tapi”

La primera a posicionar-se ha estat Cuca Gamarra a través de Twitter en un missatge publicat vint minuts després que es fes oficial la citació. “No hi ha carta fake ni cortina de fum que tapi que la dona de Sánchez està sent investigada per firmar cartes de recomanació perquè el govern espanyol adjudiqui contractes a empresaris amics”, ha manifestat Cuca Gamarra. “No és fang, és corrupció a la Moncloa”, ha conclòs. Per la seva banda, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha anat un pas més enllà: “Pedro Sánchez és el puto amo de la trama Begoña”. I ha afegit que el president espanyol i la seva dona “han convertit la Moncloa en el quilòmetre zero de la corrupció” a Espanya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!