El Partit Popular continua utilitzant el Senat com a principal ariet d’oposició contra el govern espanyol. I aquest dimecres ha fet un pas més. Després de les reiterades advertències, i sense abandonar inicialment la seva ambigüitat, Alberto Núñez Feijóo ha confirmat que Pedro Sánchez haurà de comparèixer al Senat per donar explicacions sobre el presumpte conflicte d’interès pels negocis de la seva dona, Begoña Gómez. “El resum del que ha passat avui podria ser que, una vegada més, vostè no ha donat explicacions sobre les preguntes ben senzilles, concretament formulades, que li he fet. Com que no m’ha contestat, vostè les haurà de contestar al Senat”, li ha etzibat el líder del PP al president espanyol durant la sessió de control. Posteriorment, fonts populars concreten que la compareixença serà a la comissió d’investigació del cas Koldo i subratllen que serà el PP qui “decidirà quan compareix” a la cambra alta, en una data que “encara no està decidida”. Podria ser abans de les eleccions europees. Per la comissió d’investigació ja han passat, per exemple, Salvador Illa, José Luis Ábalos, Santos Cerdán o el mateix Koldo García.

Aquest anunci, que arriba 24 hores després que transcendís que la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil no ha trobat cap indici de delicte de tràfic d’influències en els negocis de Begoña Gómez, es produeix després de la compareixença de Pedro Sánchez que s’ha allargat més de sis hores i que, a parer de Feijóo, no ha satisfet les expectatives. Prèviament, durant la seva intervenció després del discurs del president espanyol, Feijóo li ha retret que “qui ha tractat a la seva esposa com si ja estigués encausada” ha estat ell, que la va posar “sota el focus del seu drama adolescent”. “Vostè, el que es maneja amb evasives i només parla davant dels mitjans afins, és vostè el que té a la seva mà les explicacions que nega a les Corts Generals”, ha afegit. “Com més temps passi sense donar la informació que li demanen els ciutadans, més evident es fa que vol ocultar-la”, ha reblat.

També des de la tribuna del Congrés, Alberto Núñez Feijóo ha preguntat a Sánchez si sabia que la seva dona recomanava empreses contractistes del seu govern, una cosa que “no és ètica ni és estètica”. “No vagi de víctima perquè no ho és, vagi de president, doni les explicacions clares que li exigeix el seu càrrec”, li ha demanat. A més, el líder del PP ha exhibit les portades de diferents mitjans internacionals arran de la carta que va publicar Sánchez: “Aquestes són les portades de les quals ens avergonyim tots els espanyols, aquesta és la imatge que vostè exporta d’Espanya, això ho va aconseguir vostè solet”, ha censurat.

Sánchez, sense por: “Encantats de comparèixer al Senat”

Al llarg de la seva compareixença, el president del govern espanyol ha desafiat el PP a citar-lo tant a ell com a la seva dona al Senat: estarà “encantat de comparèixer” a la comissió d’investigació del Senat del cas Koldo. “Si vol portar la meva esposa a comparèixer al Senat, serà la seva responsabilitat, però hi anirà també, encantada”, ha afegit. Defensant Begoña Gómez, ha afirmat que totes les informacions sobre un presumpte cas de tràfic d’influències són “boles”, “mentides” i “fang”, però no ha entrat a donar-ne més detalls. “Ella és una professional honesta, seriosa i responsable que no ha fet cap cosa irregular ni reprotxable, però a vostè això no li importa, no li interessa la veritat”, ha sostingut.

El jutge que investiga Begoña Gómez cita com a testimoni l’empresari que va recomanar en un concurs públic

Just avui, el jutge que investiga la querella contra Begoña Gómez per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis, Juan Carlos Peinado, ha citat a declarar com a testimonis dos empresaris i responsables de l’entitat pública Red.es, que els va concedir ajuts. El titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid ha citat el 7 de juny Juan Carlos Barrabés, professor del màster de la càtedra de la Universitat Complutense que codirigia Gómez i propietari d’Innova Next, que, segons informacions periodístiques, s’hauria beneficiat d’aquests ajuts de Red.es després de la mediació de la dona del cap de l’executiu. El dia abans, 6 de juny, ha citat Luis Martín Bernardos, que va ser president del grup Barrabés i administrador d’Innova Next fins al 2022. Aquest dia també declararan David Cierco, que va ser director general de Red.es fins al 2021, i el seu substitut, Alberto Martínez Lacambra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!