El Partit Popular continua utilitzant al seu antull la majoria absoluta al Senat per fer oposició a Pedro Sánchez. Després que María Jesús Montero se salvés ahir d’haver de comparèixer al Congrés dels Diputats en una votació que va acabar en empat, els populars acceleren la maquinària i convocaran pròximament a la cambra alta a la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Hisenda perquè doni explicacions sobre l’acord entre el PSC i ERC a canvi d’un nou finançament per a Catalunya. “Volem que informi sobre el secessionisme fiscal que ha acordat amb els seus socis de manera bilateral i fora del sistema de finançament de les comunitats autònomes a canvi de la presidència d’Illa i que Sánchez continuï al poder”, ha arguït la portaveu del PP a la cambra alta, Alicia García.

 

“Montero fuig del Congrés, però no podrà fugir del Senat perquè els espanyols volen saber què ha acordat el govern espanyol amb ERC”, ha advertit la popular. Alicia García, que ha anunciat que el PP ha registrat la compareixença urgent de la ministra, ha catalogat de “serenata que no suporten els espanyols” l’intercanvi de declaracions la setmana passada entre María Jesús Montero, negant que el pacte fos un concert econòmic, i ERC, amenaçant de deixar la Moncloa sense pressupostos. “Haurà d’explicar-lo en el Senat de manera urgent”, ha afegit.

Per al PP, els “beneficiaris clars” de l’acord entre el PSC i ERC són Pedro Sánchez, Salvador Illa i l’independentisme, mentre que “perjudicats clars” són “tots els espanyols, visquin on visquin”. En aquest sentit, Alicia García ha lamentat que el sistema pactat entre socialistes i republicans “només serveix per trencar la solidaritat i seguir en el poder”.

Un ple monogràfic i una moció per “defensar la igualtat dels espanyols”

D’altra banda, el PP presentarà al Senat una moció per “defensar la igualtat entre espanyols” i “rebutjar la independència fiscal”. Alicia García ha mantingut el mateix discurs que s’expressa en les últimes setmanes des de Gènova i ha demanat als presidents autonòmics “planyívols a les seves terres”, amb referència a Emiliano García-Page (president de Castella-La Mancha) i Javier Lambán (secretari general del PSOE d’Aragó) que “fixin posició i parlin alt i clar”. “Què votaran els seus senadors? És el moment i no un altre de fer un pas endavant i defensar l’estat de les autonomies”, ha conclòs.

A més, el PP també impulsarà un ple monogràfic sobre finançament autonòmic. Alicia García l’ha defensat esgrimint que la “quota independentista” és un “obús contra la igualtat i la solidaritat de tots els espanyols” i “l’enèsima renúncia” del PSOE a “la defensa de la nació i als seus propis principis”. Així mateix, igual que va manifestar Alberto Núñez Feijóo diumenge, ha considerat que Pedro Sánchez ha iniciat un “procés de mutació constitucional per la porta d’enrere” en un “nou atemptat contra la igualtat i la solidaritat” que “tindrà davant” el PP amb “totes les eines” al seu abast. Per als populars, l’acord entre socialistes i republicans forma part de la “croada” del president espanyol per “promoure un estat confederal i asimètric a costa del poder i de la seva butaca”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!