El Partit Popular català vol furgar en l'acord entre el PSC i Esquerra Republicana en el debat de política general presentant, en forma de propostes de resolució, l'ampliació de l'aeroport del Prat, l'execució total del Quart Cinturó entre Terrassa i Granollers i el Hard Rock. I és que el pacte entre socialistes i republicans —i els Comuns— per a la investidura de Salvador Illa incloïa limitacions ecològiques pel que fa a l'ampliació de l'aeroport, limitar el Quart Cinturó entre Terrassa i Sabadell i apujar els impostos als casinos, fet que dificultaria l'execució del Hard Rock. El portaveu del PP al Parlament, Juan Fernández, ha recordat com Illa defensava tots tres projectes: "En l'anterior legislatura, Illa deia que si era president construiria el Quart Cinturó sencer de Terrassa a Granollers. També deia que el Hard Rock era víctima d’un Govern que no prenia decisions. Sembla que qui mani de veritat són els senyors d’ERC", ha etzibat Fernàndez, que vol obligar els socialistes a posicionar-se i evidenciar un possible canvi de posició.

Els populars han assegurat que aniran al debat de política general, que comença aquest dimarts amb la intervenció de Salvador Illa, a "parlar dels problemes reals de la gent". Fernández ha posat d'exemple que portaran propostes en matèria de fiscalitat o de seguretat i han anunciat que no portaran cap proposta amb relació a l'amnistia. "L’amnistia només preocupa al senyor Puigdemont", ha dit el portaveu popular, que creu que el president a l'exili s'hauria de lliurar a la justícia. De fet, els populars han demanat que el Govern compleixi amb el que es votarà aquest dimecres. "És una oportunitat col·lectiva per revertir la crisi de credibilitat de la política de Catalunya", ha dit. 

Reclamen una auditoria a la Generalitat

Amb tot, Fenández també ha defensat que s'hauria de fer una auditoria de la Generalitat i, posteriorment, rebaixar la fiscalitat. "Cal aprimar la macroestructura de la Generalitat i reforçar els serveis públics", ha insistit el diputat del PP català, que demana que l'administració no sigui un "entramat burocràtic i clientelar" per al PSC i Esquerra Republicana. Els populars s'han obert a negociar les transaccions de les propostes de resolució. "Si hi ha algun grup que vulgui votar a favor de les nostres propostes, estarem oberts perquè així sigui", ha explicat. Fenàndez, un cop més, ha subratllat que la seva línia vermella per negociar els pressupostos és que no hi hagi l'acord amb ERC i el finançament singular sobre la taula. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!