L'acord sobre el finançament entre el PSC i Esquerra Republicana ha aixecat polseguera. Les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, María Jesús Montero, negant que el contingut del pacte entre socialistes i republicans sigui un concert econòmic ha aixecat a tothom de les vacances estiuenques enmig d'agost. Mentre Esquerra Republicana ha amenaçat al PSOE en tombar els pressupostos estatals si incomplien l'acord, Junts per Catalunya ha demanat explicacions a socialistes i republicans, ja que consideren que han mentit a la població. Qui també hi ha volgut sucar pa a tot plegat és el Partit Popular Català que, a través del seu portaveu parlamentari, Juan Fernández, ha assegurat que PSC/PSOE i ERC han "pactat la independència fiscal"

Fernández ha subratllat que els socialistes s'estan dedicant a definir aquest pacte emprant "uns altres termes amb la clara intenció de confondre a la ciutadania". De fet, els populars asseguren que és una "pràctica habitual" de la formació que dirigeix el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Amb tal de mantenir-se al poder són capaços de fer qualsevol cosa", asseguren els populars catalans, carregant clarament contra els socialistes. "Tant el president del govern espanyol com Salvador Illa han demostrat que no els importa portar a terme mesures pròpies de la corrupció política i econòmica amb aquest propòsit", insisteixen els populars, que consideren que estan utilitzant diners dels impostos que "paguem tots per comprar investidures". 

"Desigualtats entre els espanyols"

El PP català ha insistit que l'acord entre el PSC i Esquerra Republicana crea "desigualtats entre els espanyols" i provoca que hi hagi "ciutadans de primera i segona", motiu pel qual, diuen, els socialistes intenten "maquillar de forma pueril el que volen portar a terme". En aquest sentit, també carreguen contra Esquerra Republicana, ja que consideren que s'ha prestat a "formar part d'aquest teatre amb aparents amenaces de retirar el seu suport". "Igual que Junts per Catalunya, estan encantats que el partit socialista hagi ressuscitat el procés", subratllen els populars catalans. 

Juan Fernández, portaveu del PP català al Parlament / ACN
Juan Fernández, portaveu del PP català al Parlament / ACN

Finalment, el PP català insisteix que té clar que els socialistes "s'acabaran ofegant amb les seves pròpies mentides" i afirma que, un cop arribi el PP a governar tota Espanya, "revertirà aquesta situació amb la màxima contundència i fermesa, sota l'empara de la Constitució i el marc legal". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!