El Partit Popular activarà al mes de juliol una comissió d'investigació al Senat sobre la gestió de José Félix Tezanos al capdavant del Centre de Recerques Sociològiques (CIS). Així ho ha anunciat la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que ha assegurat que d'ençà que Tezanos va ser nomenat director del CIS "ha deixat clar que el seu objectiu era la degeneració democràtica i posar al CIS al servei absolut del govern espanyol i Pedro Sánchez". En declaracions als mitjans des del Senat, Gamarra ha acusat Tezanos d'acabar "amb la imparcialitat, la neutralitat i la credibilitat de la institució pública". Gamarra ha assegurat que el CIS ha perdut "tota la credibilitat i mai encerta" i ha acusat Tezanos d'emprar recursos públics per beneficiar Pedro Sánchez. “Podem parlar de malversació, podem parlar de moltes qüestions, per això volem que s'investigui per què s'està donant un ús indegut als diners públics”, ha afirmat. 

Informe del PP sobre el CIS

Cuca Gamarra ha detallat que el PP ha realitzat un estudi "en defensa de l'interès general" i han analitzat les darreres 9 enquestes fetes pel CIS —des de les eleccions autonòmiques de Madrid el 28-M a les europees del 9-J— i segons ha denunciat la conclusió es repeteix en tots els períodes "és la desviació constant de les estimacions que fa el CIS, sempre en benefici del PSOE, en el qual milita el senyor Tezanos, i en perjudici del PP i altres formacions". El PP pretén analitzar les contractacions del CIS, perquè considera que s'ha modificat l'organització fins a aconseguir que l'equip que treballa per a Tezanos i per a Sánchez “estigui vinculat per lleialtat i no per competència tècnica” i portarà a la cambra alta a “experts independents”.

El PP afirma que les conclusions a les quals han pogut arribar és que "no és ignorància, és manipulació". Segons ha detallat Gamarra l'objectiu de la seva formació és que en el pròxim període de sessions s'investigui amb profunditat el que passa amb el CIS "i amb la manipulació que ve de la mà d'algú que té coneixements reconeguts en termes demoscòpics, però que clarament té una vinculació amb el PSOE. És el moment que comenci la investigació". Amb els fruits de la recerca, el PP decidirà possibles reformes legals i també quines accions activa en el marc penal o en un altre àmbit contra Tezanos, encara que aquesta formació havia anunciat prèviament la seva intenció de denunciar al president del CIS per un possible delicte de malversació.

L'últim baròmetre publicat pel CIS manté els socialistes per sobre de la resta de formacions en intenció de vot, encara que amb una caiguda de quatre punts des de l'últim mes. En canvi, el Partit Popular, encara que puja, segueix, situant-se en segona posició.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!