“La decisió sobre la candidatura del PP de Catalunya ha de partir dels companys de Catalunya”. Després de la ruptura de les negociacions amb Ciutadans, el PP diu que manté totes les portes obertes i continua sense aclarir quina és la seva aposta com a cap de llista a les eleccions del 12 de maig. De moment, a Gènova, silenci i cap pista sobre qui serà el seu candidat. El portaveu dels populars, Borja Sémper, ha assegurat aquest dilluns que la direcció espanyola està “coneixent l’opinió” de la direcció catalana, però considera que és “raonable” que “qui prengui la decisió o influeixin en la decisió siguin els que fan política al territori”. “Qui ha de dir-nos qui són les millors cares per representar el projecte polític a Catalunya són els nostres companys a Catalunya, que són els que estan a peu d’obra i els que ens donaran les millors claus perquè es prengui la millor de les decisions”, ha defensat. Una decisió per la qual Gènova no es marca “cap termini”, segons fonts de la direcció, però que, a parer de Sémper, “es prendrà ben aviat”.
Sobre els possibles noms, el portaveu del PP ha subratllat que no es pot descartar cap de les opcions possibles. Sémper també ha destacat que els populars estan impulsant “un procés per reconstruir” tant el PP a Catalunya com “una oferta als catalans” que estigui basada “en els valors constitucionals i a donar resposta als problemes reals”. El silenci de Sémper ha anat tan enllà que no ha ni pronunciat el nom d’Alejandro Fernández. Interrogat per aquesta qüestió, s’ha quedat amb la paraula a la boca i no ha arribat a anomenar el president del PP català. Aquests darrers dies, la cara visible del PP a Catalunya ha estat l’eurodiputada Dolors Montserrat, l’altre nom que figura a les travesses per encapçalar la llista.
El PP considera que Sánchez “ha tornat a activar” el Procés a través de l’amnistia
D’altra banda, el PP també considera que la llei d’amnistia suposa “el retorn al punt zero, a l’inici” del procés independentista. “L’estat de dret i la societat catalana van desactivar el Procés i Sánchez l’ha tornat a activar”, ha lamentat Borja Sémper. A més, ha asseverat que els independentistes relaten “què és el que faran”, en relació amb les últimes paraules de Marta Rovira i d’Oriol Junqueras. També ha considerat que l’amnistia “no serà suficient per saciar les ànsies independentistes, com tampoc van ser-ho els indults, la rebaixa dels delictes de malversació o l’eliminació del delicte de sedició”. “Res és suficient”, ha reblat. Així mateix, ha assegurat que els independentistes “no només amenacen de tornar a la unilateralitat, sinó que la posaran en marxa” i ha reiterat que el govern espanyol està “atrapat” pels interessos de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, per una banda, i de Pedro Sánchez, per l’altra.
S’ajorna la reunió amb Reynders per la renovació del CGPJ
Finalment, davant de la sorpresa dels periodistes, Borja Sémper ha anunciat que s’ha “ajornat” la reunió que estava prevista per a aquest dimecres a Madrid per continuar abordant la renovació del Consell General del Poder Judicial. Com en els precedents a Brussel·les, estaven citats Esteban González Pons, vicesecretari d’Acció Institucional del PP, i Félix Bolaños, ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, amb la mediació de Didier Reynders, comissari europeu de Justícia. Des de Gènova, esgrimeixen problemes d’agenda, sense especificar de quin dels tres actors.
Sense descartar cap compareixença a la comissió d’investigació del cas Koldo
Mentrestant, el PP continua intensificant l’oposició al govern espanyol a través del cas Koldo. En paraules de Sémper, és una “vergonya nacional” i una “trama tèrbola” que afecta un govern espanyol que està “en via morta” i “fa aigües per tot arreu”. En aquest sentit, els populars continuen sense descartar la compareixença a la comissió d’investigació del Senat de ningú que “tingui algun vincle” amb la suposada trama: “Una altra cosa seria lamentable i absurda”, justifica Sémper. Així mateix, des de Gènova critiquen el “silenci absolutament intolerable” de Pedro Sánchez, un “mutisme” que consideren que és la “pitjor reacció possible” quan “hi ha sospites” i que “no fa més que fer créixer tots els dubtes”. “Nosaltres no fiscalitzem ni les parelles ni les famílies ni els entorns, fiscalitzem l’acció dels polítics, que són els que han de donar compte davant dels ciutadans”, ha conclòs Borja Sémper en relació amb Begoña Gómez, la dona de Sánchez.