El Partit Popular s'encén i reitera el seu posicionament en contra d'un finançament singular per a Catalunya. El portaveu de la formació, Borja Sémper, ha mostrat el seu rebuig a la proposta, que sembla agafar força després de les declaracions d'aquest dissabte del líder del PSC, Salvador Illa, que ha obert la porta a "ajudar en aquesta tasca" a canvi dels suports d'ERC per ser investit. Sémper s'ha decantat per un sistema de finançament "equànime" per a totes les comunitats autònomes i ha assenyalat que fer-ne un a mida per als catalans seria un "atropellament econòmic" que perjudicaria els espanyols. "Un extremeny o un andalús no és més singular que un basc, un català o un gallec. Tots som singulars", ha dit en una atenció a mitjans a la Fira del Llibre de Madrid. 

El PP entén que els socialistes es "rebel·lin" en contra de la proposta

El portaveu dels populars ha empatitzat amb els líders socialistes arreu de l'Estat que no veuen amb bons ulls reformar el sistema de finançament per a Catalunya. De fet, Sémper ha expressat que veuria "normal" i "comprensible" que aquests es rebel·lessin en contra del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, si aquest decideix continuar les converses amb els independentistes. Del president de l'executiu ha afirmat també que està "disposat a tot" per "mantenir-se al capdavant del govern espanyol", i ha garantit que el Partit Popular s'oposarà al finançament singular.

Els populars veuen "raonable" que els fiscals no vulguin aplicar l'amnistia

A banda, Sémper ha donat suport als fiscals del judici del procés del Tribunal Suprem que s'han oposat a aplicar la llei d'amnistia"És raonable que es rebel·lin contra incomplir la llei; ells coneixen perfectament la causa i es rebel·len contra l'amnistia", ha dit el portaveu, i ha criticat que el fiscal general espanyol exigís la seva aplicació. "Convindria que actués amb talla d'Estat", ha etzibat. 

Alejandro Fernández ironitza sobre el model de finançament actual: "És singularment dolent"

El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha ironitzat aquest dissabte sobre el model actual de finançament a Catalunya. "El model vigent ja es va anunciar com a singular i, efectivament, és singularment dolent", ha escrit a X. El polític ha recordat que el model el van pactar el PSC, ICV i ERC. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!