El Partit Popular, PSOE i Ciudadanos han bloquejat aquest dimarts que el ministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido comparegui al Congrés per les càrregues policials de l'1 d'octubre. Els socialistes han decidit abstenir-se, al·legant que Zoido ja havia comparegut la setmana anterior al Senat, on va parlar de "violència mínima" enfront dels "grups organitzats" –un relat que l'oposició no va comprar. Així i tot, Ciudadanos hi ha votat en contra, considerant que no hi havia necessitat d'una sessió extraordinària al respecte, sinó que la petició es podia vehicular per altres vies. D'aquesta manera s'han quedat sols Unidos Podemos, ERC, el PDeCAT i el PNB, cosa que ha provocat que la proposta quedés rebutjada. 

El portaveu dels demòcrates Carles Campuzano ha parlat de la "duríssima violència, desproporcionada y agressiva" que havien avalat institucions com Human Right Watch. "Ningú ha demanat disculpes, ni assumit responsabilitats polítiques", ha criticat.

El diputat d'ERC Gabriel Rufián ha ironitzat que la culpa era dels manifestants "que provocaven amb les urnes". "Va ser una despesa de 87 milions d'euros en porres, pilotes de goma i croquetes. Això suposa 81.613 euros el cop, sí, surt bastant car", ha denunciat. 

El portaveu de Cs Miguel Gutiérrez ha lamentat les càrregues, que "no s'haurien d'haver produït mai". Ara bé, ha criticat que el govern espanyol va pecar "d'ingenu" creient que la cúpula dels Mossos "col·laboraria en aquella jornada il·legal", de manera que es van quedar sols 10.000 efectius, en comptes dels 27.000 esperats. 

Des d'Unidos Podemos, la diputada d'En Comú, Lucia Méndez, ha denunciat que els organismes internacionals havien conclòs que l'acció policial anava orientada a "generar el pànic i un efecte desmobilitzador" dels ciutadans. Per això ha demanat que comparegués el ministre, ja que no era excusa que l'1-O anés en contra de les resolucions del Tribunal Constitucional.

Els socialistes han reprovat l'acció d'Interior amb els mateixos arguments que al Senat: "Va ser un dispositiu fallit, mal dissenyat, que no va aconseguir impedir la votació"; així i tot, s'han abstingut perquè creien que Zoido s'havia explicat a la Cambra alta. 

Finalment, el PP ha denunciat el "victimisme i l'espectacle" de la votació, amb "urnes al carrer i votant diversos cops". Els populars han retret que els sobiranistes no fessin crítica de la "desobediència" del Govern català.