El Partit Popular eleva la crítica a Javier Milei, president argentí, per la seva visita a Espanya. Ahir el PP va denunciar que el PSOE vol que “Milei mobilitzi l’electorat que ja no convenç el govern espanyol” i es va negar a “participar” en “l’estratègia” dels socialistes, però ara matisa la seva posició. L’encarregat de posar-li veu ha estat Esteban González Pons, vicesecretari institucional del partit: “En el seu primer viatge a Espanya, el president electe de l’Argentina no pot o no deu venir sense saludar el Rei, el govern espanyol i les Corts Generals, entrar en un acte polític d’un partit i remoure la política nacional espanyola”. Tanmateix, ha afegit un dard a la reacció de la Moncloa: “Amb tots els meus respectes, la dona de Pedro Sánchez no és un assumpte d’Estat”. Tot això arriba l’endemà que Javier Milei catalogués de “corrupta” Begoña Gómez i reprovés que, davant d’això, Pedro Sánchez “s’embruta i es pren cinc dies per pensar-ho”.

En una entrevista a la Cope, ha estat crític tant amb el modus operandi de Milei com amb “l’exageració” del govern espanyol. Davant de la possible ruptura de relacions diplomàtiques amb l’Argentina (posada sobre de la taula pel ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares), ha alertat que això pot “perjudicar tanta gent”, com empreses espanyoles o argentins que viuen a Espanya i que “no es mereixen que les seves situacions es vegin compromeses per l’honor o pel sentit de l’honor que té Pedro Sánchez cap a la seva dona”. També ha lamentat que Begoña Gómez sigui una “particular” quan es tracta de “no donar explicacions” sobre les seves activitats, però sigui “gairebé la reina d’Espanya” per trencar relacions amb l’Argentina.

“Convertir la dona de Pedro Sánchez en la raó d’una possible ruptura de les relacions diplomàtiques entre Espanya i l’Argentina, és exagerar moltíssim”, ha reblat. Així mateix, González Pons ha reconegut que el discurs de Milei en l’acte de Vox és una “intromissió en política nacional” i un “espectacle xocant”. “Em sembla molt malament que s’insulti a ningú. Nosaltres no som d’insultar”, ha afirmat.

Miguel Tellado: “La nostra feina és fer oposició al president d’Espanya”

La veu d’Esteban González Pons és la segona del PP que es posiciona sobre les paraules de Javier Milei sobre Begoña Gómez. Diumenge, hores després de l’acte de Vox, el PP va compartir unes declaracions del seu portaveu en el Congrés, Miguel Tellado, en les quals assenyalava que la seva tasca és “fer oposició al president d’Espanya i no al de l’Argentina”. “No participem en la hipèrbole discursiva que pretenen incloure uns i altres”, va afegir. A més, va insistir que Sánchez hauria d’haver donat explicacions dels presumptes casos de corrupció que afecten el seu govern, el seu partit i el seu entorn personal fa setmanes: “El seu silenci genera dubtes interns, però també desconfiança a l’estranger i debilitat en les nostres posicions a l’exterior”. “De l’estratègia del PSOE no participem. Pretenen que Milei mobilitzi l’electorat que ja no convenç el govern espanyol”, va concloure.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!