L'intercanvi d'atacs entre el president valencià Carlos Mazón i l'organització independentista juvenil Arran, continua ben viu. Dilluns passat, durant un concert en les Festes de la Vila de Gràcia a Barcelona, el grup independentista cremava una bandera d’Espanya i una imatge del president valencià, que l'organització vinculada a la CUP va compartir a les seves xarxes socials. La resposta del mateix Mazón i de la cúpula de dirigents populars no s'ha fet esperar.

En el vídeo de la publicació d'Arran, es pot veure com un dels membres del grup que amenitzava les festes, agafa una bengala i cala foc a una bandera d’Espanya i a un muntatge fotogràfic del retrat de Felip V cap per avall, on el rostre és el del president de la Generalitat valenciana. També es mostra una pancarta que diu: "Som Països Catalans, t’agradi o no, Carlos Mazón" en referència a la polèmica publicació de Mazón en què exigia a les autoritats catalanes, la “retirada immediata” del cartell que havia penjat l’organització independentista amb el missatge "Això no és Espanya, som Països Catalans" i que el líder del PP valencià va qualificar d'“insult supremacista”.

El president valencià ha respost aquest dissabte a l’acció de la crema d’Arran en el seu compte d’X, amb aquestes paraules: “Podeu cremar la meva cara un milió de vegades i fer-me el que vulgueu. A la Comunitat Valenciana la respecteu i qui no ho faci em tindrà davant amb totes les conseqüències. La farsa sobiranista arriba a la fi”. Mazón ha rebut el suport de la plana major del seu partit inclòs el líder del PP en Catalunya, Alejandro Fernández, i el president popular, Alberto Núñez Feijóo.

El líder del PP català ha defensat a Mazón, i s’ha referit a l’acte dels independentistes, com “una altra mostra de la reconciliació promesa”, en al·lusió a la nova etapa de Salvador Illa com a nou president català. En termes similars als de Mazón i Fernández s’ha expressat la vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Susana Camarero, que assegura que "això dista de la normalitat i pacificació de la qual Illa parlava en la seva presa de possessió" i ha instat al nou president de la Generalitat a "condemnar aquesta violència política i posar-hi remei”. Feijóo, per la seva banda, s'ha limitat a dir que "no hi ha espai per l'odi a les nostres festes" i a donar suport al líder valencià.

Després de la contundent resposta del dirigent popular, Arran tornava a buscar les pessigolles al president valencià, i juntament amb el vídeo de la crema que ja tenia un missatge irònic on deien a Mazón "volem enviar-te  escalf des de la Vila de Gràcia, Països Catalans", han revifat la polèmica amb un nou tweet on continuaven "enviant escalf" al líder popular adjuntant la imatge de Felip V cap per avall que van cremar dilluns passat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!